SCÜ’de Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Programı Gerçekleştirildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Programı toplantısı düzenlendi.

 

Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirme süreçleri Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenli olarak yerine getirilerek her yükseköğretim kurumuna saha ziyareti gerçekleştiriliyor ve yükseköğretim kurumuna özgü Kurumsal Geri Bildirim Raporu hazırlanıyordu. 

 

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Programı, COVİD-19 salgınından dolayı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde çevrimiçi olarak düzenlendi. 

 

Düzenlenen toplantıya, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse, Senato Kurulu Üyeleri, Kalite Komisyon Üyeleri, öğretim üyeleri, İdari Birim Yöneticileri, öğrenci temsilcileri ile Üniversitemizin iletişim hâle linde olduğu dış paydaşlar katıldı.

 

Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan ise Lokman Hekim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aynur Ayşe Karaduman (Takım Başkanı), İstanbul Arel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ergül Berber (Akademik Değerlendirici), Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Oytun Okan Şenel (Akademik Değerlendirici) katılırken Sakarya Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Tuba Canvar Kahveci ise YÖKAK gözlemcisi olarak katıldı.

 

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, düzenlenen toplantıda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin hedefleri ve yürütülen kalite çalışmaları hakkında sunum yaptı. Sunumun ardından üniversitedeki akademik ve idari birimler Üniversitemizin hedefleri, yürütülen kalite çalışmaları, kalite kültürünün oluşturulması yolunda atılacak adımlar ve bu adımların Üniversitenin geleceğinde ne gibi etkilerinin olacağına ilişkin İzleme Takımı’nın soruları cevaplandırdı. Soru-cevap bölümünün ardından Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ve Rektör Yardımcıları, İzleme Takımı arasında İzleme Programı’nda yapılan çalışmalar ve süreç ile ilgili değerlendirmelerin ardından program sona erdi.


 



Haber Tarihi : 16.12.2020

AYLARA GÖRE HABERLER