Organları ile 3 Kişiye Hayat Verdi

 Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen bir yaşlı kadının organları 3 kişiye umut oldu. 


Sivas'ta yaşayan 5 çocuk annesi 66 yaşındaki Münire Demiray, beyin kanaması geçirince Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. 

Hastanenin yoğun bakımında tedavisi süren hastanın beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışlamaya karar verdi. Bunun üzerine Malatya’dan gelen Doç. Dr. Fatih Özdemir, Dr. Öğr. Üyesi Egemen Özdemir ile Üniversitemiz Tıp Fakültesi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Vural Polat yaklaşık 3 saat süren ameliyatın ardından beyin ölümü gerçekleşen hastanın iki böbreğini ve karaciğerini aldı. 

Alınan böbrekler Erzurum'a, karaciğer ise Malatya'da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Zekeriya Öztemur, hastanın Üniversitemiz yoğun bakım servisinde 15 gün tedavi gördüğünü ve beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, "Malatya'dan bir ekip hastamızın organlarını almak üzere yola çıktı. Ancak ekip gelmeden hastamızın durumu kötüleşti, kalbi durdu. Bunun üzerine çok acil bir müdahale yaptık. Hastamızı kalp makinesine bağlayarak organları koruduk. Malatya ekibi geldi, karaciğerini ve iki böbreğini sağlıklı bir şekilde çıkardık. Karaciğerini Malatya'ya gönderdik, iki böbreğini de Erzurum'a gönderdik. Onun sayesinde belki 3 hastamızın canını kurtardık. Ekipte yer alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç Organ Bağışında Bulundu

Ülkemizde yeterli düzeyde yapılmayan organ bağışı konusunda farkındalık sağlamak üzere Üniversitemiz Sağlık hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği  bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor. 

3-9 Kasım 2018 tarihleri arasında Hastane içerisinde kurulan standın ardından hafta sonu da ilimizde faaliyet gösteren bir alışveriş merkezinde de bilgilendirme standı açarak vatandaşlarımıza organ bağışı konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıldı. 

Hastane Başhekimliği tarafından düzenlenen etkinliği ziyaret eden Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç yaptığı açıklamada herkesin bir gün organ bağışına ihtiyaç duyabildiğini bu konuda herkesin bilinçli bir şekilde organ bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini ifade ederek kurulan stantta organ bağışı formunu doldurup organlarını bağışladı.
 



Haber Tarihi : 14.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER