Hemşirelik Son Sınıf Öğrencileri ile Kariyer Söyleşisi Yapıldı

Üniversitemizde “Hemşirelik Son Sınıf Öğrencileri ile Kariyer Söyleşisi” düzenlendi.

 

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü “Mezun İlişkileri ve Tanıtım Komisyonu” tarafından düzenlenen programa SBF Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Üniversitemiz Rektörlüğü Kalite Koordinatör Yardımcısı Uzman Hemşire Şule Aydın, Mezun İlişkileri ve Tanıtım Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mukadder Mollaoğlu, Komisyon Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Semra Kocataş, Hastanemiz Hemşirelik Hizmetleri Yönetici Yardımcısı Hemşire Şeyda Kara, akademisyenler ve hemşirelik bölümü son sınıf öğrencileri katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan SBF Dekanı Prof. Dr. Aydın, mezuniyet sonrası mesleki gelişimin, kariyer fırsatlarını değerlendirmenin ve lisansüstü eğitimin önemli olduğunu ifade etti ve etkinliğe katılan konuşmacılara ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

Ardından söz alan Mezun İlişkileri ve Tanıtım Komisyonu Başkan Yardımcısı Kocataş, katılımcılarla komisyonun yönergesini paylaşarak öğrencilere mezuniyet sonrası bölümle iletişimi sürdürmelerinin, mezun olduktan sonra komisyonun düzenlediği “mezun buluşması” gibi etkinliklerde yer almalarının ve mesleki birlik ve beraberliği güçlendirmek adına Türk Hemşireler Derneğine üye olmalarının öneminden söz etti.

 

Konuşmaların ardından Şule Aydın ve Şeyda Kara ile öğrencilerin kariyer söyleşisine geçildi. Söyleşinin başında Şule Aydın tarafından yurt dışında ve farklı kurumlarda gerçekleştirmiş olduğu eğitim, gözlem ve kalite ve denetçilik çalışmalarına ilişkin görsellerden oluşan bir slayt sunumu gerçekleştirildi. Sunumun ardından her iki konuşmacı da öğrencilerin sorularını cevapladı, merak ettikleri konular hakkında bilgi verdi.

 

Kariyer söyleşisi konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.



Haber Tarihi : 05.05.2023

AYLARA GÖRE HABERLER