SCÜ’den Ufuk Avrupa Başarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi akademisyenlerinden bir büyük çalışma daha kabul gördü.

 

Ufuk Avrupa HORIZON-CL5-2021-D6-01-08 çağrısı kapsamında 10 ülkeden 30’dan fazla partnerin yer aldığı ve Üniversitemizin de araştırmacı kuruluş olarak dâhil olduğu ‘DECARBOMILE’ projesi Avrupa Komisyonu tarafından kabul edildi.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Hafik Kamer Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Programı Bölümünde görevli Öğr. Gör. Mustafa Yılmaz, “Dünya’nın en büyük sivil Ar-Ge ve yenilik programı olan “Ufuk Avrupa Programı” kapsamında, Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen 8 Milyon Euro toplam bütçeli “DECARBOMILE” adlı projemizle 10 ayrı ülkeden 30’dan fazla partner kuruluşun katılımıyla kentsel ulaşım alanında enerji tüketimi, çevre kirliliği, trafik sıkışıklığı ve maliyet minimizasyonu için elektrikli araçlar ve yapay zeka sistemleri aracılığıyla bilimsel çalışmalar gerçekleştirilecektir.” dedi.

 

“İlgili proje, yoğun rekabetin yaşandığı “Küme 5: İklim, Enerji, Mobilite”; “Hedef 6:Yük ve Yolcular için Emniyetli, Dirençli Ulaşım ve Akıllı Mobilite Hizmetleri (Destination 6: Safe, Resilient Transport and Smart Mobility services for passengers and goods)” bileşeni altında başvurusu yapılan 23 konsorsiyum arasından kabul edilmiş 2 projeden biridir” diyen Öğr. Gör. Yılmaz, söz konusu projede Sivas Cumhuriyet Üniversitesi “Yapay Zeka Sistemleri ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin araştırmacı kuruluş olarak yer aldığını kaydetti.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yapay Zekâ Sistemleri ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç Dr. Ahmet Gürkan Yüksek ise “Kabul edilen projede Yapay Zekâ Sistemleri ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak yer alacağız. Son yıllarda dünya üzerinde yapay zekâ uygulamaları, endüstri 4.0, IoT kavramları çok önemli bir yere sahip olduğu için biz bu projede yenilikçi teknolojiler üzerine çözümler sağlamayı amaçlamaktayız. Burada Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak hem yapay zekâ üzerine destek sunmayı hem de Yapay Zekâ Sistemleri ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yürütülen akademik çalışmalar ile proje ve akademik alanda katkı sağlamayı planlıyoruz. Böylelikle hem ülkemiz hem de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi için önemli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum”. şeklinde konuştu.

 

Proje ekibinin önemli bir üyesi olan Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aksöz de “Kabul edilen bu proje ile özellikle elektrikli araçlar ve bunların yapay zekâ entegrasyonları üzerine ekibimiz ile birlikte çalışacağız. Horizon başta olmak üzere AB projeleri ülkemiz için çok kıymetlidir. Projemiz kabul gördü ve bu gururu yaşıyoruz. Böylelikle hem Üniversitemiz, hem şehrimiz hem de ülkemize yeni bir Horizon projesi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 22.02.2022

AYLARA GÖRE HABERLER