Yabancı Öğrencilerden Türkçe Şiir Dinletisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÖMER) dil eğitimi alan yabancı öğrenciler, merhum şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç'un anısına şiir dinletisi programı düzenledi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu'nda düzenlenen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Yardımcımız ve TÖMER Müdürü Prof. Dr. Hakan Yekbaş, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Prof. Dr. Hakan Yekbaş, "TÖMER 2014 yılında kuruldu. 2016 yılında Prof. Dr. Alim Yıldız'ın göreve gelmesiyle her geçen gün büyüyen ve eğitim kalitesini arttıran TÖMER'de yaklaşık 500 öğrenci eğitimlerini sürdürüyor. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise üniversitedeki öğrencilerin yüzde 10'unun yabancı öğrencilerden oluşmasını hedeflediklerini belirterek, "Geldiğimiz noktada 2 bin 500 uluslararası öğrenci, çeşitli fakültelerde eğitimlerini sürdürüyor. Ayrıca 500 öğrenci TÖMER'de Türkçe öğrenimlerine devam ediyor. Bu sayıyı her yıl arttırarak 4 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

 

Şiir dinletisinde emeği geçenlere de teşekkür eden Yıldız, "Şiir sanatın en üst dalıdır. Osmanlı döneminde sanatçı denildiğinde şair, sanat denildiğinde şiir akla geliyordu. Bugün üstat bir şairin anısına böylesi güzel program yapan TÖMER öğretmenleri ve görevlilerini kutluyorum." ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından farklı ülkelerden öğrenciler, Türk dünyasının önemli şairlerinin şiirlerini okudu.

 

Yabancı öğrencilere teşekkür belgesi verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.



Haber Tarihi : 17.01.2022

AYLARA GÖRE HABERLER