Prof. Başara ’ya Ödül

Kayseri Talas Belediyesi tarafından yapılan Türk Sanat Müziği Yarışması’nda Prof. Erol Başara ödüle layık görüldü.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Erol   Başara, Kayseri-Talas Belediyesi’nin bu yıl birincisini düzenlediği “Karadut Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nda mansiyon ödülü kazandı.

72 eserin değerlendirmeye alındığı yarışmanın jüri üyeliğini Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Amir Ateş, Zekai Tunca, Ali Şenozan, Alaeddin Pakyüz ve Tevfik SoyataTürk gibi sanat müziğinin önemli isimleri yaptı.

Yarışmada Bahadır Sevik “Talas’ı Çok Seveceksin” isimli eseriyle birinci, Osman Ergen “Kayseri Nicedir” eseriyle ikinci, Burhan Atik “Kayseri’m Dağlarıyla Yaylalarıyla” isimli eseriyle üçüncü olurken Prof. Erol Başara sözlerini de kendisinin yazdığı Nihavent şarkı “Erkilet’te Gezerken” eseriyle mansiyon ödülüne layık görüldü.

Haber Tarihi : 13.07.2021