Millî Güreşçi Keklik, Üniversitemizde “Kıkırdak Nakli” Ameliyatı Oldu

1993 yılında Sivas’ta güreş sporu ile parlayan ve Amerika’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olan Millî güreşçi Aytaç Keklik, diz kapağından geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Üniversitemiz Hastanesi’nde kıkırdak nakli ameliyatı oldu.

Üniversitemiz Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı servisinde ameliyata alınan Millî güreşçi Aytaç Keklik, geçirdiği kıkırdak nakli ameliyatı ardından servise çıkarılarak istirahate alındı.

Ameliyat sonrası açıklamada bulunan Millî güreşçi Keklik, “Spora Sivas’ta başladım.1993 yılında Amerika’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda 3. oldum. Güreş yaptığımız dönemlerde riskli ağır sıklet sporu olduğu için güreş yaptığım bir karşılaşmada dizimden sakatlandım. Daha sonra Üniversitemizde bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı servisi hekimi Doç. Dr. Zekeriya Öztemur’a ameliyat olmuştum. Zekeriya Hocamız spor camiasında bilinen bir hekim olduğu için kendisine güvendim ve dizimde meydana gelen rahatsızlık nedeni ile kıkırdak nakli ameliyatı oldum.” dedi.

“Doç. Dr. Öztemur’a ülkemizin çeşitli illerinden gelen sporcuların da tedavi olduğunu ve spor camiası ile iç içe olduğunu biliyorum.” diyen Millî güreşçi Aytaç Keklik “İlimizin ve Üniversitemizin ortopedi alanında uzmanlaşmış doktoru olan Doç. Dr. Öztemur Hocamızın spor camiası ve vatandaşlarımız için büyük bir şans.” dedi.

Kıkırdak nakli ameliyatı hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı servisi doktoru Doç. Dr. Öztemur, “ Aytaç Keklik yıllardan beri spor yapan ve bizim takip ettiğimiz bir hastamız. Kıkırdak ve menüsküslerinde sıkıntılar vardı. Hem menüsküsleri muayene ettik hem de kıkırdaklarda ciddi problemler vardı bunu mozaikplasti (eklemin sağlam yerinden kıkırdak alıp hasarlı bölgeye yerleştirilmesi) ile rahatsızlığı ortadan kaldırdık.” dedi.

Doç. Dr. Öztemur, bundan sonraki sürecin fizik tedavi şeklinde süreceğini belirterek, “Ülkemizin çeşitli illerinden gelen millî sporcularımız ve yerel sporcularımız oluyor. Daha çok diz, menüsküs, ön çapraz bağ rahatsızlıkları ile karşılaşıyoruz.” dedi. 

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

youtu.be/3VA4RyXGLIQ      KANAL 58



Haber Tarihi : 26.01.2017

AYLARA GÖRE HABERLER