Eğitim Fakültesi’nde İlkokul Öğrencilerine Üniversite Bilinci Aşılandı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Bölümü Resim Sınıfı’nda Kâzım Karabekir Paşa İlkokul öğrencilerine resim dersi verildi.

 

Derse Kâzım Karabekir Paşa İlkokulu öğrencilerinin yanı sıra Kâzım Karabekir Paşa İlkokulu sınıf öğretmeni Abdullah Yılmaz, Resim-İş Eğitim Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Okan Boydaş ve stajyer öğrenciler katıldı.

 

Dr. Öğr. Üyesi Okan Boydaş, “Gelişmiş ülkelerde üniversite bilinci ilkokul düzeyinde veriliyor. Bizde Türkiye’de ilk defa böyle bir şeyi yapmaya çalıştık. Kâzım Karabekir Paşa ilkokulu öğrencilerini fakültemize konuk ettik. . Buradaki temel amaç üniversite bilincini bilişsel düzeyde ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine aktarabilmek. İleriki dönemlerde üniversite düzeyine geldiklerinde en azından dimağlarında kendilerine ait bir anının kalmasını sağlamak. Buradaki 4. Sınıf stajyer öğrencilerimizle birllikte bu amacımızı başarmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

Öğrencilerin sınıf öğretmeni Abdullah Yılmaz, Görsel Sanatlar dersinin ilkokul kademesinde çok önemli bir ders olduğunu ve görsel sanatları diğer derslerle ilişkilendirerek öğrenci bilincini geliştirmek amacıyla bu geziyi düzenlediklerini ifade etti.

 

Stajyer öğretmenler Alparaslan Yılmaz ve Meryem Başkan ise, resim dersinin çocukların hayal gücünün gelişmesinde, topluma daha uyumlu bireyler olmasında çok önemli bir ders olduğunu düşündüklerini aynı zamanda fakülte resim dersinde öğrendilklerini öğrencilere aktarmayı amaçladıklarını dile getirdiler.

 



Haber Tarihi : 19.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER