Engelliler İçin Girişimcilik Kursu

Sivas Belediyesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, İŞKUR ve KOSGEB Sivas il müdürlüklerinin iş birliği ile engelli vatandaşlarımız için girişimcilik kursu açıldı.

Kursun açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı, İŞKUR il müdürü Hikmet Canpolat, KOSGEB il müdürü Bahattin Ünal, Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nevzat Öztürk, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Selman Devecioğlu ile işaret dili eğitmeni Mustafa Epik katıldı.

Sivas Belediyesi Engelliler Kültür Merkezinde başlayan ve dört gün sürecek olan kursa on yedi engelli vatandaşımız katıldı.

Yapılan konuşmalarda resmî dairelerin engellilere destek konusunda yaptıkları iş birliğinden övgüyle bahsedildi. Kursu tamamlayan engelli vatandaşlarımız devlet desteğiyle iş yeri açma imkânı elde edecekler.

Haber Tarihi : 09.07.2018