Rektörümüz Yıldızeli MYO Akademik Kuruluna Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Akademik Kurul Toplantıları kapsamında Yıldızeli Kaymakamı ve Belediye Başkanını ziyaret ederek Yıldızeli Meslek Yüksekokulu ve öğrencilerimiz hakkında fikir alışverişinde bulundu.


Bu kapsam da Yıldızeli ilçe Kaymakamı Süleyman Bakan’ı ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Kaymakam Süleyman ile Yüksekokulumuzun Yıldızeli ilçesine kazandırdıkları ve yüksekokulun gelişimi için yapılması gerekenler hakkında görüştüler.


Kaymakamlığın ardından ziyaret edilen Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz ise Yıldızeli’nin Sivas’ın batıya açılan kapısı olduğunu, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ilçe ziyaretlerine Yıldızeli’nden başlamasından dolayı memnuniyetini dile getirerek Yüksekokulun Yıldızeli için çok önemli bir değer olduğunu ve Yıldızeli’ne hem ekonomik hem de sosyal ve kültürel açıdan ilerlemesine çok büyük katkı sağladığını ifade etti.


Yapılan ziyaretlerin ardından akademik kurul için Yıldızeli Meslek Yüksekokulu’na geçildi.


2018 yılında dereceye girerek mezun olan öğrencilere başarılarından dolayı plaket takdiminin ardından Meslek Yüksekokulunun mevcut durumunu hakkında bir sunum gerçekleştiren Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Demir, akademik kurulun Yüksekokul, akademisyenleri ve öğrencilerine hayırlı olması temennisinde bulunarak “Toplantının hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.


Açtığımız Yeni Bölüm ve Programlarda Yüzde Yüz Doluluk Oranına Ulaştık


Akademik kurulun açılış konuşmasında meslek yüksekokullarının öğrencilerini artırmak için yapılan çalışmaları anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız “Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğü kurduk ve dönem içerisinde arkadaşlarımızla bir araya geldik. Dedik ki; Yeni bölümler, yeni programlar açarak bu öğrenci gelmeme meselesini tekrar eski haline getirelim, öğrenci çeken bölümler açalım demiştik. Açtığımız yeni bölüm ve programlarda yüzde yüz doluluk oranına ulaştık. Mesela İmranlı’da, Koyulhisar’da çok az öğrencimiz vardı. Buralara yeni açtığımız programlar sayesinde öğrencinin tercih edeceği noktalara getirdik.” dedi.


Üniversitenin başarılarının artması için akademisyenlerin başarılı çalışmalar yapması gerekli


Üniversitelerin başarılarının artması için akademisyenlerin başarılı çalışmalar yapması gerektiğini ve yapılacak projelere Rektörlük olarak destek vermek isteğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasının devamında “Üniversitenin bilimsel başarısı hocaların yapacağı çalışmalara bağlıdır. Bu çalışmalarda da yine şunu söylüyoruz; yaptığınız çalışmalar aldığınız projeler sadece bir makaleye yönelik olmasın. Makale elbette çıkar. Bir atıf alacağız diye düşünmeyin. Makalenizin, yaptığınız çalışmanın ürüne dönüşmesi lazım. Ülkemizin ihtiyacı olan, insanlığın ihtiyacı olan ürüne dönüştürürsek biz ancak o zaman üniversitemizin adını duyurur, yaptığınız çalışmanın karşılığını görürüz. Burada yüksek lisans ve doktorasını bitirip doktor öğretim üyesi olan var, doçent olan var. Birçok arkadaşımız da çalışmalarını devam ettiriyor. Bunlar yapılır, doçentte, profesörde olursunuz ama geriye bir şey kalsın. Bizim istediğimiz ülkemizin faydasına bir şey yapalım. Ülkenin içinden geçtiği durumu görüyorsunuz. Buna yönelik her alanda milli ve yerli bir üretime ihtiyacımız var. Bu çok daha net anlaşılır. Biz bunu gördük, Türkiye gördü. Şuan belki sıkıntıdan çıkılıyor gibi görülüyor ama üç beş yıl sonra birkaç yıl sonra aynı şeyi yaşamayacağımızı kim söyleyebilir? O zaman hangi alan olursa olsun artık yerli ve milli bir şeyler yapmamız gerekiyor. Üretime geçmemiz gerekiyor. Bunu da yapacak olan üniversitelerdir.” dedi.


Akademik kurul sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, yüksekokul kafeteryasında öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilerin talep ve isteklerini dinledi. İmkanlar çerçevesinde taleplerin yerine getirilmesi için Yüksekokul yönetimine gerekli talimatları veren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a öğrenciler ziyaret sebebi ile teşekkür etti. 



Haber Tarihi : 19.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER