Doç. Dr. Buldur’un Projesine TÜBİTAK Desteği

 Üniversitelerin en önemli görevinin bilim üretmek, bilimsel çalışmalarla dünyanın geleceğine yön vermek olduğunun bilincinde olan Üniversitemiz ve akademisyenlerimizin çalışmaları devam ediyor.

 

Bu bağlamda, yürütücülüğünü Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Buldur’un yapacağı “Dijital Öyküleme Yöntemiyle Hazırlanan Etkileşimli Kısa Tarihsel Hikâyelerin Öğrencilerin Bilimin Doğası Anlayışlarına Etkisi” başlıklı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma ve Destek Programları (ARDEB) başkanlığı tarafından desteklenmeye layık görüldü.

 

Doç. Dr. Buldur yaptığı açıklamada, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi yürütücülüğünde desteklenen ilk ARDEB projesi olması nedeniyle önem taşıyan proje kapsamında, dijital öyküleme yöntemiyle hazırlanan etkileşimli kısa tarihsel hikâyelerin öğrencilerin bilimin doğası anlayışlarına etkisinin nicel ve nitel yaklaşımların bir arada kullanıldığı karma yöntem esas alınarak incelenmesinin hedeflendiğini söyledi.

 

Projede, Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsünde öğrenimine devam eden ve danışmanlığını yaptığı yüksek lisans öğrencileri Ferhat Ömran Toprak ve Abdulkadir Baygül de görev alacaklar.

 



Haber Tarihi : 12.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER