SCÜ’lü Akademisyen “Frontiers in Chemistry” Dergisinde

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Ulusoy, “Frontiers in Chemistry” dergisinde editörlük yaptı.

Prof. Dr. Ulusoy, Dünya sıralamasında 3. en çok atıf alan yayıncı grubu olan Frontiers’a ait en çok atıf alan dergilerden birisi olan “Frontiers in Chemistry” Dergisinde editör olarak yer aldı. Ulusoy, “Green and Sustainable Chemistry” Bölümü için 11 adet makaleden oluşan “Advanced Green and Sustainable Chemical and Physical Technologies for Resources Recycling of Solid Wastes” (Katı Atıkların Geri Dönüşümü için Gelişmiş Yeşil ve Sürdürülebilir Kimyasal ve Fiziksel Teknolojiler) adlı özel araştırma konusu için 2 uluslararası bilim insanı ile birlikte konuk editörlük yaptı.

Özel araştırma konusu, metal içeren endüstriyel süreçlerin yan ürünleri de dahil olmak üzere katı atıkların etkin, tehlikesiz, uzun vadeli ve ekolojik geri dönüşüm süreçleri ile ilgili çalışmalar içeriyor.

Akademisyenimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Haber Tarihi : 20.03.2023