Üniversitemize Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilere Sivas Tanıtıldı

2016-2017 eğitim öğretim yılı kapsamında Üniversitemizde büyük bir projeye imza atıldı.
 
Rektörlüğümüz tarafından başlatılan proje kapsamında ‘Üniversitemize bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerimize Sivasımızı tanıtıyoruz’ programının açılışı Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerin büyük katılımıyla Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Mehmet Çimen, Genel Sekreter Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Recep Toparlı, Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, fakülte dekanları, öğretim elemanlarının katıldığı programın açılış programında Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu 1. öğretim öğrencilerine hitap eden Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Üniversitemizin kuruluşu hakkında bilgi vererek öğrenci sayımızın 56.000 olduğunu söyledi ve Üniversitemize 11.000 öğrencinin kayıt yaptırdığını sözlerine ekledi. Rektör Prof. Dr. Yıldız konuşmasında, “11.000 öğrenciye Sivasımızı tanıtalım istedik. Sivas’ta eğitim alarak Sivas’ı tanımadan giden öğrencilerimizin olduğunu biliyoruz. Bu programı bunun için yaptık. Rektörlük Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı Hocamızın gözetiminde bu yapıldı, ben Hocama bu konuda teşekkür ediyorum. Sivas’ı bilen Hocalarımız, şehirden Sivas sevdalısı insanlar sizlere Sivas ile ilgili kısa bilgi verecekler.” dedi.

-Sivas Tarih Boyunca Bir Kültür Merkezi Olmuştur-
 
Rektör Prof. Dr. Yıldız, Sivas’ın tarih boyunca bir kültür kenti olduğunu ifade ederek Sivas’ın ilim şehri olduğunu da hatırlattı. Sivas’ın Anadolu’da bir kilit noktası olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Yıldız konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Doğudan batıya, kuzeyden güneye geçen tüm yollar Sivas’tan geçmiştir. Selçuklu ve Osmanlı’da ve Cumhuriyetimizin kurulmasında da yine önemli bir merkez olmuştur.”şeklinde konuştu.
 
4 Eylül 1919’da Türkiye’nin temellerinin burada atıldığını, 2019 yılında 100. yıl etkinliklerini öğrencilerle birlikte yapacaklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yıldız, “Buruciye, Şifaiye, Gökmedrese, Çifte Minareli Medreselerde çok önemli ilimler verilmiş ve öğrenciler yetişmiştir. Biz Sivas’ın bir eğitim şehri olmasını istiyoruz.” dedi.
 
-Öğrencilere Raybüs’le Divriği Ulu Cami Gezisi Düzenlenecek-
 
Divriği Ulu Cami’nin görülmeden ölünmemesi gereken bir yer olduğunu söyleyen ve bununla ilgili öğrencilere bir müjde veren Rektör Prof. Dr. Yıldız, planları arasında yeni kayıt yaptıran öğrencilere ayda bir Raybüs ile Divriği’ye götüreceklerini söyleyerek Ulu Cami’yi görmelerini sağlayacaklarını ifade etti.
 
-Şehir İçinde Geziler Yaptırılacak-
 
Rektör Prof. Dr. Yıldız konuşmasının devamında ayrıca yeni kayıt yaptıran öğrencilere şehir içinde geziler yaptırılacağını söyleyerek, “Yukarı Tekke’de Abdulvahabı Gazi mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden birisi. Yine Sivas’ta devlet kurmuş olan Kadı Burhaneddin önemli bir şair ve önemli bir ilim adamı. Üçüncü olarak mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden birisi de Şemseddin Sivasî. Sivas emin bir şehirdir, bundan emin olun.”
 
-Bir Dikili Ağacınız Olsun-
 
Rektör Prof. Dr. Yıldız, son sınıf öğrencileri için düşündükleri, ‘öğrencilerin Sivas’tan ayrılmadan bir dikili ağaçları olsun’ projesini değiştirdiklerini ve bunu yeni kayıt yaptıran öğrencilerin yapmasını arzu ettiklerini belirterek, “Öğrencilerimiz gitmeden belirlenen yerlerde bir ağaç diksin, Üniversitenin ağaçlandırdığı yer olsun.” Demiştik, lakin biz bunu 1. sınıfların yapmasını daha doğru bulduk. Çünkü öğrenciler mezun olana kadar ağacın bakımını da gerçekleştireceklerdir. İnşallah bahar döneminde bunu gerçekleştireceğiz. Böylece sizin de dikili bir ağacınız olacak.”
 
Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ayrıca, 15 Temmuz’da vatan hainlerinin kalkışmasında Sivas halkının gece saat 11.00’den itibaren meydanda toplandığını, bu şehrin ve ülkenin kimseye peşkeş çekilemeyeceğini gösterdiğini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Yıldız, “Sivas halkı, Cumhuriyetin kurulmasında olduğu gibi 15 Temmuz da da bunu gösterdi. Allah’a şükrediyoruz.” ifadelerine yer verirken konuşmasını Üstat Necip Fazıl’ın, ‘Utansın’ şiirini okuyarak sonlandırdı.



Haber Tarihi : 03.10.2016

AYLARA GÖRE HABERLER