YLSY Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ile Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle "Yurt İçi Akademik Danışman ve Yurt Dışı Lisansüstü Öğrenim Programı (YLSY) Tanıtım Toplantısı" düzenlendi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Karkacı ile Ali Gül, akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tanıtım sinevizyonuyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Şube Müdürü Mehmet Karkacı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak yürütülen bursluluk programının 1929 yılından itibaren uygulandığını ve bu programın üniversitelerimiz ile kamu kurumlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

İnsan kaynağına yapılan bu yatırımın karşılığında beklentinin, yurt dışına gönderilen öğrencilerin lisansüstü öğrenimlerini başarıyla tamamladıktan sonra birikimlerini, kendilerine bu eşsiz imkânları sunan milletimizin hizmetine sunmaları olduğunu vurgulayan Karkacı, hayalleri olan ve ülkemizin gelecek inşasında sorumluluk üstlenmek isteyen öğrencileri programa başvurmaya davet etti.

Programın ikinci bölümünde Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Şube Müdürü Ali Gül, burs programı hakkında bir bilgilendirme sunumu yaparak öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

 



Haber Tarihi : 10.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER