Yiğidolar Öğrencisine Sahip Çıkıyor, 5 Bin Lisans Öğrencisine Burs

Başkanlığı Vali Davut Gül tarafından yürütülen Sivas Hizmet Vakfı’nın düzenlediği, ‘Yiğidolar Öğrencisine Sahip Çıkıyor, 5 Bin Lisans Öğrencisine Burs’ projesi tanıtım ve basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
 
Sivaslı olup ailesi ve kendisi en az 2 yıldır ilimizde ikamet eden, lisans öğrenimi görecek ve hâlen öğrenim görmekte olan 5 bin lisans öğrencisine 8 ay süresince aylık 150’şer TL burs katkısı sunmayı amaçlayan projede, burs verilecek öğrencilerin yüzde 20’lik kısmını şehrimizin en önemli markalarından biri olan Üniversitemizde eğitim görmeye başlayan öğrenciler oluşturacak.
 
İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Vali Davut Gül ve Eşi Gülden Gül, Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Vali Yardımcıları Ömer Kalaylı, Salih Ayhan, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri ile Sivas Hizmet Vakfı Genel Sekreteri Aslan Tektaş ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
Toplantıda bu projenin asıl sahibinin Sivas Hizmet Vakfı olduğunu söyleyen Vali Davut Gül, “Yeni 15 Temmuzlar yaşamamak ve bunlarla karşılaşmamak için bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor. Sivaslılar olarak 5.000 lisans öğrencisine burs vermeyi hedef olarak koyduk. Sivaslı Yiğidoların milletvekilleriyle, iş adamlarıyla, dernekleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve diğer kamu kuruluşlarıyla, Sivas halkı olarak bu hedefi layıkıyla yerine getirerek daha da ileri düzeye taşıyacaklarına olan güvenim sonsuz. Bu konuda en önemlisi şeffaflık; insanımızın, kimin ne kadar para verdiğini oluşturulacak web sayfasında görmesi lazım. Sonra bu bursları kimin aldığını da görecek. Bu kişi ihtiyaç sahibi mi değil mi diyebileceğimiz bir sistemin oluşması lazım. O sistemi de inşallah oluşturacağız. Toplanan bursların %20’lik kısmını Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan Sivaslı öğrencilerimize vereceğiz. Birinci şartımız en az 2 yıl Sivas da ikametgâhı bulunan öğrencilerimiz ve Cumhuriyet Üniversitesi’nde okumak şartıyla. % 80’lik kısmı ise şehir dışındaki farklı illerimizde okuyan öğrencilerimize ayırdık.” ifadelerine yer verdi.
 
Milletvekili Hilmi Bilgin ve Belediye Başkanı Sami Aydın’ın konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasında Sivas Hizmet Vakfı’nın hedeflediği 5000 öğrencinin %20’sinin Cumhuriyet Üniversitesi’ne ayrılmış olmasının kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, Vali Gül’e ve Sivas Hizmet Vakfı’na teşekkürlerini iletti ve hayırlı olsun temennisinde bulundu.
 
Basın bilgilendirme toplantısı, günün anısına protokol üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından son buldu.



Haber Tarihi : 22.08.2016

AYLARA GÖRE HABERLER