Üniversitemizde 2. Sivas Tanıtım Günleri Programı Düzenlenecek

Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Üniversitemize kayıt yapan öğrencilerimize yönelik bu yıl ikincisi düzenlenecek “Sultanşehir Sivasımızı Tanıtıyoruz” adlı program hakkında açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Toparlı yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, adını Cumhuriyet’ten alan Üniversitemizde geçen yıl Üniversitemize yeni kayıt yaptıran 12.000’nin üzerinde öğrencimize Sivasımızı tanıtan programlar düzenledik. Sivasımızı öğrencilerimize tanıtmak, Sivasımızın tarihini ve değerlerini hatırlatmak amacıyla bu programı düzenliyoruz.” dedi.

Sivas’ın tarihî bir şehir olduğunu ve çok önemli özellikler taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Toparlı, “Kadı Burhanettin Sivas’ı başkent yapmıştır. Sivas düşmanın istilasına uğramamıştır. Dolayısıyla Sivas’ın bir kurtuluş günü yoktur. Sivas, Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle; emin ve güvenilir bir şehirdir. Biz bunları anlatmak, öğrencilerimizin kafalarındaki soruları gidermek zorundayız. Bunu geçen yıl yaptık. 12.000 ‘den fazla öğrencimizi Kültür Merkezimize davet ederek 15 günlük bir zaman dilimi içerisinde hem Sivasımızı hem de Üniversitemizi tanıttık. Üniversitemizi ilk 5.000 de tercih eden öğrenci sayısı 13 iken bu yıl 59 olmasında bu programın etkisinin olduğu inancındayım. Çünkü öğrencilerimiz bizim birer kültür elçimiz, gittikleri her yerde Sivasımızı tanıtacaklar. Ben Sivaslı olan öğrencilerime derste şunları söylüyorum; Sivaslı olmayan öğrencilere sahip çıkın, onlara mutfağımızı tanıtın, tattırın ve onları şehrimizde gezdirin. 25-29 Eylül 2017 tarihleri arasında ilçelerimiz de dâhil olmak üzere Sivasımızı tanıtan programlar düzenleyeceğiz. Programımda Sivas türküleri dinleteceğiz. Sivasımızı ve Üniversitemizi tanıtan bir film izlettireceğiz. Onun akabinde davet edilen konuşmacımız Sivasımızı anlatacak. Bunu yalnız merkezde yapmayacağız, ilçelerimizdeki okullarımızda da yapacağız. İlçelerde Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımızdan konuşmalarını isteyeceğiz. Böylece bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerimizde Sivasımız hakkında oluşabilecek soruları cevaplamaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Sivas Tanıtım Günleri kapsamında; Valimiz Sayın Davut Gül, Belediye Başkanımız Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ile Müjgan Üçer, Ahmet Özaydın, Cemal Karaca, Kadir Pürlü, Murat Kıral, İsmail Hakkı Acar, Mehmet Şarkışla, Halûk Çağdaş, İbrahim Yasak gibi değerli konuklarımızla birlikte öğretim elemanlarımız Recep Toparlı, Adnan Mahiroğulları, Kasım Demir ile Genel Sekreter Yardımcımız Alper Duran, Sultan Şehrimiz Sivasımızı öğrencilerimize anlatacaklar. 



Haber Tarihi : 20.09.2017

AYLARA GÖRE HABERLER