Türkçe Konuş Çok Konuş

Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerimiz, topluma hizmet dersi kapsamında “Türkçe Konuş Çok Konuş” adlı konferans düzenledi.

Eğitim Fakültemizin15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programa öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Recep Toparlı, Türkçenin anlatıldığı gibi kötü durumda olmadığını, yüzyıllardır yapısını ve ahengini bozmadan varlığını sürdürdüğünü, Türkçenin; başka dillerle karşılaştırılmayacak derecede zengin bir dil olduğunu ifade etti.

Gençlerin Türkçeyi kullanırken özen göstermelerini ve Türkçenin güzellikleriyle donanmaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Toparlı, konuşurken ve yazarken Türkçenin kurallarına uyulmasını istedi.

Program, Prof. Dr. Recep Toparlı’ya teşekkür belgesi ve plaket takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Haber Tarihi : 15.04.2018