Yabancı Öğrenci Sınavı Düzenlendi

Üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi tarafından Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) düzenlendi.

02 Temmuz 2017 Pazar günü saat 10.00da İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen sınava farklı ülkelerden 132 öğrenci katıldı.

Sınav boyunca Üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu, Yabancı Öğrenci Sınavı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Serkan Atmaca, TÖMER Müdür Yardımcısı Okutman Mahmut İnan da hazır bulundular.

Yabancı dilini geliştirmek, gelecekteki mesleğini seçerek ilk adımı atmak, yeni bir kültür tanımak için üniversitemizi tercih eden ve Sultanşehir Sivas’ta yükseköğrenimlerini yapmak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin seçimi ile ilgili yapılan sınavdan önce açıklama yapan Üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu, “Üniversitemizin uluslararası alanda tanıtımı konusunda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Birçok tanıtım materyalini yurt dışına gönderdiğimiz gibi bazı tanıtım fuarlarına da katıldık. Ve bugün bunların meyvelerini topluyoruz. Üniversitemizin yurt dışındaki öğrenciler tarafından da tercih edilen bir üniversite olabilmesi için ciddi çalışmalarımız olacak.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 06.07.2017

AYLARA GÖRE HABERLER