Türkiye’de Nobeli Düşlemek; İcat Çıkartmak!

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi ve Sivas Eczacılar Odası iş birliği ile “Türkiye’de Nobel’i Düşlemek; İcat Çıkartmak” adlı söyleşi programı düzenlendi.


Tıp Fakültesi Prof. Dr. Behsan Önol Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Eczacılık Fakültesi Dekanı Ahmet Âlim, konuşmacı Üsküdar Üniversitesi Nöropsikofarmakoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi (NPFAUM) Müdürü Prof. Dr. Tayfun Uzbay, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

Açış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Âlim, “Bugün aramızda Türkiye’nin seçkin hocalarından Prof. Dr. Tayfun Uzbay var. Çalışmalarıyla örnek teşkil eden, Türkiye olarak gururlandığımız ender bir bilim insanı.” dedi.

Prof. Dr. Tayfun Uzbay konuşmasında, “Bir Nobel meselesi var. Nobel işte insanların en çok hayal ettiği şey. Nobel sözcüğü bilimle özdeşleşmiş bir sözcük ve önemli bilim insanları da Nobel ödülü alıyorlar. Aslında Nobel o kadar da büyütülecek bir şey de değil. Nobel olmasa da çok önemli buluşlar yapılabiliyor dünyada. Nobel almayan önemli buluşlar yapan bilimciler de var. Tek başına Nobel’e takılmamak lazım. Ama Nobel bir simge yani bilimselliğin bir simgesi. Bilimsel gelişmişliğin simgesi. Bir ülkenin ne kadar çok Nobel alan bir bilim insanı varsa baktığımız zaman o ülkeler daha ileri durumda olan ülkeler. O yüzden bu Nobel’i düşlemek icat çıkartmak olarak burada bir öneme sahip. Siz acaba biliyor musunuz Türkiye’de bir üniversitemiz var mı iki tane Nobel ödülü bilimcisi olan. Dünya da nadirdir mesela iki Nobel ödülü olan bir mezuna sahip üniversite sayısı nadirdir. Onlardan bir tanesi de bizim İstanbul Üniversitesi. Biri Aziz Sancar diğeri Orhan Pamuk. Biri edebiyat alanında diğeri de kimya ve tıp alanında Nobel ödülünü almış kişileri yetiştirmiştir.” diye konuştu.

Prof. Dr. Uzbay’ın konuşmasının ardından soru-cevap kısmına geçildi.
 



Haber Tarihi : 08.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER