“Ben Merkezci Dünyada Haddini ve Kadrini Bilmek”

Cumhuriyet Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından “Ben Merkezci Dünyada Haddini ve Kadrini Bilmek” konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdiresi Yrd. Doç. Dr. Sema Yılmaz, faaliyet gösterdikleri merkez hakkında katılımcılara bilgi vererek şunları kaydetti:

“Bireysel psikoloji insanda iki eğilimin olduğundan bahseder. Bunlardan birisi aşağılık duygusu diğeri ise üstünlük duygusudur.”

Programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Gelişim Üniversitesi İİSBF (İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Beğlü Dikeçligil, “Sosyoloji sosyal etkileşim ağlarının bir araya gelerek oluşturduğu iletişim ve toplum bilincidir. İnsan beyninde çeşitli düzeyde etkileşim vardır. Bunlardan bir tanesi yüz yüze etkileşim, aile ve gurup içindeki etkileşimlerdir. Ama nihayetinde baktığınız zaman tamamının tek ortak alanı etkileşimdir aslında. Etkileşimin en önemli unsuru insandır. Bilim alanında gelişmeler sosyolojiyi insanların yeniden keşfetmelerine imkân tanıdı. Sosyoloji insanlar arasındaki etkileşimi araştırıyor tabi ama bunun içindeki önemli olan insanın kendi anlam dünyasıdır. Nasıl anlamak isterse insan ilişkisi o düzeyde ilerler. Aslında buda insanın kendi kendisi ile kurduğu iletişimdir.” diyerek katılımcılara bilgiler verdi.

Program sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Gelişim Üniversitesi İİSBF ( İktisadi İdari ve sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim elemanı Prof. Dr. Fatma Beğlü Dikeçligil’e teşekkür belgesi verdi.

 



Haber Tarihi : 21.12.2017

AYLARA GÖRE HABERLER