Bankacılık ve Finans Alanında Kariyer Yönetimi

Üniversitemiz Bankacılık ve Finans Kulübü öğrencileri tarafından ‘Bankacılık ve Finans Alanında Kariyer Yönetimi’ etkinliği düzenlendi.


İİBF Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Bankacılık ve Finans Kulübü öğrencileri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Etkinlik; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.


Etkinlikte; Tradenin ne olduğu, borsada nasıl işlem yapılacağı, yatırım kararı alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, hangi belgelerin bizleri işe girerken öne çıkaracağı ve bankacılıkla ilgili konularda anlatım yapıldı.


İş Yatırım Uzmanı Şafak AKDAŞ “ İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ‘nin Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içerisinde kurmuş olduğu Trade Center Laboratuvarında, Yurtiçi hisse senedi, Yurtdışı hisse senedi ve Forex piyasalarında demo hesaplar üzerinden işlemler yapılabilir. Trademaster İnternational platformu aracılığıyla yurt dışında işlem gören yaklaşık 40 borsanın hisse senetleri trade edilebiliyorken, petrol , emtia, vadeli piyasalar ve opsiyon işlemleri de bu platform üzerinden rahatlıkla trade edilebilir. Son zamanlarda çok konuşulan Apple, Google ,Amazon,Tesla gibi şirketlerin hisse senetleri Amerika’daki NASDAQ Borsası’nda, Nintendo hisse senedi TOKYO Borsası’nda ve Volkswagen hisse senedi ise Almanya’daki Frankfurt Borsası’nda işlem görmektedir. Tüm bu işlemlerin alım satımını TMI platformu aracılığıyla demo hesaplar üzerinden tek bir tuş ile yapılabiliyoruz.” dedi.



Haber Tarihi : 25.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER