Skolyoz Hastası Elanur Şifayı Sivas’ta Buldu

 

Doğuştan skolyoz eğriliği olan Yağmur Ela, Sivas’ta yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. 

 

9 yaşındaki Yağmur Ela, solunum sıkıntısı çekmeye başlayınca ailesi tedavi ettirmek için arayışa girdi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniğine gelen Yağmur Ela, yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda ameliyat edilmeye karar verildi. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Ünal Özüm, Yağmur Ela’nın sağlığına kavuştuğunu söyledi.

 

Sadece bazı büyük merkezlerde yapılan bu tür ameliyatların Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde de yapılmaya başlandığını belirten Prof. Dr. Ünal Özüm, “Çocuğumuz 8 yaşında, 9’a girmek üzere. Omurgasında ciddi eğrilik, halk arasında kamburluk ya da kifoskolyoz, omurgada eğrilik diye tanımlanan hastalığı var. Bu hastalıkta aslında ameliyatları 13-14 yaşında yapmak lazım; ama omurgası çok eğri olduğu için çocuğun nefes almasında ciddi sıkıntı var. Akciğerde sönme, oturma pozisyonunda çok fazla bozukluk olduğundan erken ameliyat olmasına karar verdik.” dedi. 

 

Yağmur Ela’nın annesi Kudret Güleç, çocuğunun doğuştan skolyoz hastası olduğunu belirterek son aylarda nefes darlığı da başladığını söyledi. Yağmur Ela’nın her geçen gün sıkıntılarının arttığını buna da çare için Türkiye’nin pek çok yerinde tedavi imkânı aradıklarını belirterek, “Gittiğimiz hastanelerde yaşı küçük olduğu için yapamayız, edemeyiz.” dediler. “Ameliyat masasında kalır. ” diye çok söyleyenler oldu. En son da sol tarafında kemik oluştu. Sol tarafındaki kemik, akciğere baskı yaptığı ve akciğeri parçalayıp ölüm riski olduğu söylenildi. MR  çekildik ve buraya geldik.  Bir de Ünal Hocamıza danışalım dedik. İşinde bir numaralı doktor olduğu için ve  güvencemiz de kendisine sonsuz olması itibariyle  başvuru yaptığımızda bizden ve MR, röntgenler ve tomografiler istendi. Ameliyatına karar verildi. Çok şükür sağ salim kucağımıza aldık.” dedi.



Haber Tarihi : 06.07.2021

AYLARA GÖRE HABERLER