Üniversitede Uzaktan Eğitimden Boşta Kalan Makinelerde Maske Üretiliyor

Koronavirüse karşı (Covid-19) ülkemizde çeşitli kurumlar faaliyetleri ile sağlık sistemimizin ayakta kalması için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Devletimizin Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere bütün kurumlarının milletimizle el ele vererek acil ihtiyaç bulunmamasına rağmen el dezenfektanı ve maske üretimi yapması, millî seferberlik kampanyasına her kesimden vatandaşımızın topyekûn destek vermesi koronavirüse karşı sürdürülen mücadeleyi daha etkin kılıyor.

 

Bu kapsamda, güçlü ülke olmanın üretimden geçtiği gerçeğiyle hareket eden ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bir çok ülkeye ekipman hibe eden ülkemiz dünyada örnek alınan ülkeler arasında yer alıyor.

 

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar, diğer bakanlıklara bağlı kurumlar ve özel sektörde birçok firma sağlık sistemimizin devamlılığını sağlamak ve sürdürülebilirliğini korumak için çeşitli alanlarda üretim yapıyor.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından daha önce alımı yapılan malzemelerin yanı sıra Üniversitemiz imkânlar nispetinde üretim yaparak ülkemize katkı sağlamaya devam ediyor.

 

Yüz yüze yapılan eğitim-öğretime ara verilmesiyle birlikte boş kalan makineleri koronavirüse karşı yapılan üretime destek vermek amacıyla kullanmayı hedefleyen Üniversitemiz bu yöndeki çalışmalarını artırarak sürdürüyor.

 

Daha önce Eczacılık Fakültesi tarafından üretilen el dezenfektanından sonra Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu da personelimizin özverili çalışması ile Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve Üniversitemizde faaliyet gösteren birimlerin ihtiyaçları olan koruyucu maske üretiyor.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Selma Şimşek, “Tüm dünya maske sorunu yaşanıyor. Biz de küçük çapta da olsa Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak maske üretimine destek veriyoruz. Tekstil, Giyim, Deri ve Ayakkabı Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı Laboratuvarında maske üretimi yapıyoruz. Günlük kullanım olarak üretiyoruz ve istenirse sabunla yıkanıp tekrar kullanılabilir. Öncelikle Hastanemiz personelinin kullanımı için üretiyoruz tüm akademik ve idari personelimize de ihtiyaca göre üretiyoruz.” diye konuştu.



Haber Tarihi : 20.04.2020

AYLARA GÖRE HABERLER