SCÜ’den Yerleşkedeki İşletmelere Destek

Sağlık, ekonomi, eğitim, sosyal ve spor gibi alanlar başta olmak üzere tüm hayatı etkisi altına alan Covid-19 salgınından etkilenen yerleşkemizdeki işletmelere Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünden destek. 

 

Geçtiğimiz Haziran ayında sağlık çalışanlarına döner sermayeden en üst seviyeden ödeme yaparak destek veren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü, yerleşkede faaliyette bulunan işletmelerden kira alınmamasına yönelik karar aldı. 

 

İşletmelerin pandemi sürecinde karşılaştıkları sıkıntı ve problemlerin dinlenerek bertaraf edilmesine yönelik Rektörlükte toplantı yapıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın başkanlığında yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse, üniversitenin ilgili birimleri ile yerleşkemizdeki işletmeciler katıldı. 

 

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Tüm dünyanın mücadele ettiği küresel bir felaket olan Covid-19 salgını, maalesef beraberinde ekonomik sıkıntıları da getirdi. Yerleşkemizdeki işletmecilerimiz öğrenci olmadığı için ticaret yapamadılar. Birtakım mali yükümlülükleri var, geçindirmek zorunda oldukları aileleri var. Biz de bundan dolayı bu kardeşlerimizi bir an olsun yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Onlarla sürekli iletişim hâlindeydik. Esnaf kardeşlerimizin yanında yer almak ve destek olmak adına birtakım kolaylıklar sağladık.” dedi.

 

Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Millî Emlak Genel Müdürlüğü’nün 20.03.2020 tarih ve 73426 sayılı yazısı ile Kira Sözleşmelerinde bulunan, “Bulaşıcı hastalık, salgın gibi olayların çıkması ve benzer hâller mücbir sebepler ile sözleşmenin düzenlenmesinden sonra ortaya çıkan ve kamudan kaynaklanan hakkın kullanımını engelleyen sebepler hariç olmak üzere, kiracı sözleşmenin devamı süresince, kira süresinin uzatımı, kira bedelinin indirilmesi, ödeme tarihi ve miktarlarının, kiralanan alanın yüzölçümünün değiştirilmesi vb. talebinde bulunamaz.” hükmü gereğince, 

 

Fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve kütüphane içerisinde bulunan kantinler ile 1 Haziran 2020 tarihinden sonra işletmesini hiç açamayanlardan yüz yüze eğitim başlayana kadar kira alınmamasına, alınan kira bedellerinden mahsup yapılmasına,

 

İşletmesini kapatmayan işyeri kiralarının 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren yüz yüze eğitim başlayana kadar yüzde 50 indirim yapılmasına, işletmesini kapatmak isteyenlerin kapatma tarihinden itibaren yüz yüze eğitim başlayana kadar kira alınmamasına, kirasının tamamını ödeyenlerin kira bedellerinden mahsup yapılmasına ve 16 Mart 2020 tarihinden önce kurumumuza borçları bulunan işletmelerin 30 Ekim 2020 tarihine kadar tüm borçlarını ödemeleri hâlinde yukarıda belirtilen haklardan yararlanabilmesine yönelik kararlar alındı. 

 

Toplantı yerleşkede işletmecilik yapan ilgili firmaların alınan kararlardan duydukları memnuniyeti ifade etmeleri ile sona erdi.
 



Haber Tarihi : 30.09.2020

AYLARA GÖRE HABERLER