TCDD Bölge Müdürü, Hafik Kamer Örnek MYO Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

TCDD Taşımacılık AŞ Sivas Bölge Müdürü Abdulkadir Taş, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu (MYO) Raylı Sistemler İşletmeciliği Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

 

MYO Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Banu Duman tarafından organize edilen etkinliğe, Okul Müdürü Doç. Dr. Adem Babacan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

 

Türkiye ve Sivas’ta demiryolu faaliyetleri hakkında sunum yapan Bölge Müdürü Taş, geçmiş, günümüz ve gelecekte demiryollarının durumu ve mesleki kariyer imkânlarını öğrencilerle paylaştı. Kendisinin de demiryolcu bir aileden geldiğini belirten Taş, demiryolu yük ve insan taşımacılığının öneminin gün geçtikçe arttığını ve bu alandaki yeni istihdamların ilgili bölümlerden mezun olan kişilerce doldurulacağını belirtti. Eğitim esnasında ve mezun olduktan sonra devlette ve özel sektörde bulunan kariyer imkânlarına dair yapılması gerekenleri anlatan Taş, gerekli yeterliliğe sahip olup sınavları ve mülakatları geçen Hafik Kamer Örnek MYO Raylı Sistemler İşletmeciliği öğrencilerine kariyerlerinde yardımcı olma sözü de verdi.

 

Etkinlik, Okul Müdürü Babacan’ın Bölge Müdürü Taş’a teşekkür belgesi ve plaket vermesiyle sona erdi.



Haber Tarihi : 22.12.2022

AYLARA GÖRE HABERLER