Hepimiz Bir Gün Organ Bağışına Muhtaç Olabiliriz

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından “3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası” dolayısıyla organ bağışı konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla stant açıldı.

 

03-09 Kasım Organ Nakil Haftasına dikkat çekmek ve farkındalık yaratarak ülkemizde yeterli düzeyde olmayan organ bağışını arttırmak amacıyla stant açtıklarını ifade eden Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Zekeriya Öztemür, “Hepimizin bildiği gibi 03-09 Kasım tarihleri arasında Organ Nakli Haftası olarak kutlamaktayız. Buradaki amacımız organ nakline insanların dikkatini çekmek. Maalesef bizde organ nakli konusunda biraz ilerlememiz gerekiyor. Bizim yaklaşık 60 bin civarında diyalize giren hastamız var. Yıllık 24 bin civarında da organ bekleyen hastamız var. Biz yılda bunların yaklaşık 4 bin-4 bin 500 civarına cevap verebilmekteyiz. 6 bin-7 bin hastamızı da organ nakli yapamadığımız için kaybetmekteyiz. “dedi.

 

Yurt dışı toplumlarda organ bağışına talebin fazla olduğunu söyleyen Doç. Dr. Öztemür; “Gelişmiş toplumlarda daha çok kadavradan organ nakli mümkünden bu oran bizde yüzde 30 civarında. Hepimizin bir gün organ nakline muhtaç olabileceğimizi düşünerek bu konuya önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.



Haber Tarihi : 06.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER