Üniversitemizde Mezuniyet Törenleri Devam Ediyor

İletişim Fakültesi 6’ncı dönem mezunları için tören düzenlendi.


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman, öğretim elemanları ile öğrenciler ve aileleri katıldı.


Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.


İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman yaptığı açış konuşmasında fakültenin tarihçesini anlatarak, “Bugün 3 bölüm olarak 1100 lisans ve 20 yüksek lisans öğrencisi, 1 profesör, 3 doçent, 7 doktor öğretim üyesi, 3 öğretim görevlisi ve 11 araştırma görevlisiyle giderek güçlenen bir kadro ile devam etmekteyiz. Bugün sizlerle altıncı dönem mezunlarımızı vermenin haklı gururunu paylaşıyoruz. Temennimiz, 4 yıl boyunca fakültemizi bir yuva olarak gören öğrencilerimizin yuvalarından uçtuklarında ulaşabilecekleri en yüksek noktaya ulaşmaları, meslek ahlakına, millî ve manevi değerlerine bağlı birer gazeteci, halkla ilişkilerci, iletişimci, en önemlisi de bilinçli birer vatandaş olarak hayata atılmalarını görmektir. Artık sizi yeni bir hayat beklemektedir. Fakülte yıllarında elde ettiğiniz bilgilerinizi kabiliyetleriniz ve öz değerlerinizle birleştirdiğinizde önemli başarılara imza atacağınızdan kuşkumuz yoktur. Hayalleriniz her zaman gücünüzün üstünde olsun. Hayalleriniz sahip olduğunuz potansiyel gücün altında olursa sahip olduğunuz gücü kullanamayacaksınız demektir.” dedi.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız mezun olan öğrencilere eğitim süreci boyunca almış oldukları eğitimin, meslek hayatlarında kullanmaları gerektiğini ifade ederek, “İletişim Fakültesi’nin altıncı mezuniyet törenini yapıyoruz. Üniversite tarihine göre düşündüğümüzde genç bir fakülte ama şu anda sürekli gelişen ve hızla büyüyen bir fakülte hâline geldi. Radyomuz, televizyonumuz ve fakülte içerisinde bir adet de sinema salonumuz mevcut. Ayrıca velilerimize de çok teşekkür ediyorum. Genç kardeşlerimizi bizlere emanet ettiler. İletişimci kardeşlerimize bundan sonraki hayatlarında başarı diliyorum.” diye konuştu.


Yapılan konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, fakülte birincisi Hüseyin Uç, ikincisi Alaa Mohamad, üçüncüsü Zühal Deneyici, dördüncüsü Melda Geneş’e belge ve hediyelerini verdi.


Mezun öğrenciler adına konuşan fakülte birincisi Hüseyin Uç eğitim hayatlarında destek olan öğretim üyelerine ve ailelerine teşekkür ederek, “Bugün burada büyük bir heyecanı paylaşıyoruz. Uzun ve emek isteyen 4 yılı acısıyla tatlısıyla yaşayarak sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu 4 yıl içinde öğrendiğim her şey için başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve üzerimizde emeği olan hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sizden çok şey öğrendim.” ifadelerini kullandı.


Dönem birincisi Hüseyin Uç tarafından mezuniyet kütüğüne plaka çakılmasının ardından başarılı öğrencilere Yüksek Onur Belgesi ve Onur Belgesi ve fakülte içerisinde sosyal çalışmalar yapan öğrencilere teşekkür belgesi verildi.


Program diploma ve ödüllerin dağıtılmasının ardından mezunlarımızın keplerini fırlatılması ile sona erdi.



Haber Tarihi : 12.06.2019

AYLARA GÖRE HABERLER