Avrupa Birliği Bakanlığı Yarışmasında Öğrencimiz Dereceye Girdi

8. Avrupa Birliği Bakanlığı Genç Çevirmenler Yarışması’nda Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencimiz Burcu Demirel, Fransızca dalında 3.lük elde etti.


Yarışmaya, Türkiye genelinde eğitim veren üniversitelerin mütercim-tercümanlık ve çeviri bilim bölümleri ile yüksekokulların uygulamalı yabancı dil ve çevirmenlik bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencileri katıldı.


Ülkemiz Avrupa Birliği’ne üye olduğunda Türkçe, Avrupa Birliğinin resmî dillerinden biri olacaktır. Bu yüzden ülkemiz Avrupa Birliği müktesebatının Türkçe çevirisini tamamlamakla ve AB kurumlarının ihtiyacı olacak çevirmenleri yetiştirmekle yükümlüdür.


Üniversitelerimizde çevirmenlik eğitimi alan öğrencilerin Avrupa Birliği uyum sürecine ve uzmanlık gerektiren müktesebat çeviri çalışmalarına yönelik farkındalıklarını artırmak ve bu alanda ihtiyaç duyulacak çevirmenlerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 2010 yılından bu yana Genç Çevirmenler Yarışması düzenlenmektedir.


Düzenlenen yarışmada başarı gösteren öğrencimiz ödülünü Ankara’da düzenlenen programda Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Selim Yücel’in elinden aldı.


Burcu Demirel’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.



Haber Tarihi : 17.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER