“Geçmişten Geleceğe Sanat ile Yürüyelim”

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü tarafından, Sanat Sivas Projesi kapsamında Üniversitemizden mezun olup şu an öğretmenlik yapan eski öğrencilerimizin eserlerinin sergilendiği “Geçmişten Geleceğe Sanat İle Yürüyelim” isimli resim sergisi düzenlendi.

 

Sergiye, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şükran Bulut, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Açılışın ardından sergiyle ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Şükran Bulut, “Bugün burada çok önemli bir amaçla yan yana geldik. 2007 yılından 2019 yılına gelinceye kadar birlikte olduğumuz, 4 yılımızı beraber geçirdiğimiz farklı dönemlerde öğrencimiz ama bugünün öğretmeni olan meslektaşlarım ile bir araya geldik. Bir ilki gerçekleştirdik. Tamamen özgün çalışmalardan oluşan 50’ye yakın çalışma yer almaktadır. 3 Ocak’a kadar sergimiz açık kalacaktır. İlgilenen tüm sanatseverleri sergimize bekliyoruz.” diye konuştu.

 

Öğretmenlerden Erdem Öztürk, “2005-2009 yılları arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş bölümünden mezun oldum. 2012’de görevime başladım, 2012’den 2019’a kadarki süreçte yer yer hem okul atölyelerinde hem de okul ortamında çalışmalarımı ara vermeden sürdürdüm. Sanat Sivas Projesi kapsamında yapılmış olan bu organizasyonu önemsiyorum. Burada bulunmuş olmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

 

2007 yılında mezun olan şu anda Şehit Ali Kantarcı İşitme Engelliler Okulu Resim Öğretmeni Şeyda Kızılkaya, “2003-2007 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümünden mezun oldum. Bu resmimi 2007 yılınca derici kâğıdı üzerine akrilik boya ile yaptım. Bu resim ile anlatmaya çalıştığım; zaman içerisinde hiçbir şeyin aynı tazeliği ile kalmayacağı, sürekli zamana yenileceğini anlatmaya çalıştım. Farklı renkler kullanarak resmimi tamamladım. Aynı zamana tez çalışmamdı. Bu sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Program sonunda Dr. Öğr. Üyesi Şükran Bulut resim sergisine katkıda bulunan öğretmenlere teşekkür belgesi verdi.

 

 



Haber Tarihi : 31.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER