9. Mantık Koordinasyon Toplantısı ve İlahiyat Fakültelerinde Mantık Öğretimi Sempozyumu Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından 9. Mantık Koordinasyon Toplantısı ve İlahiyat Fakültelerinde Mantık Öğretimi isimli sempozyum düzenlendi.

 

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyumun açılış programına Rektör Vekili Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, şehir dışından ve SCÜ’den akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

 

Açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Vekili Prof. Dr. Ataseven, “Mantık, bütün bilimlerin kullanması gereken bir bilim dalı. Sahip olduğumuz verileri bir mantık çerçevesi içinde değerlendirmemiz ve uygulamamız gerekir. Mantık biliminin eğitimi de önemli. Bugün 9.’su düzenlenen bu sempozyumun İlahiyat Fakültesi tarafından gerçekleştirilmesi önemli. Sempozyumun hayırlar getirmesini diliyorum, hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

 

Genel Sekreter Prof. Dr. Özköse ise sempozyumun faydalı geçmesini temenni etti.

 

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan sempozyuma katılan misafirleri medeniyet şehri Sivas’ta misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Sempozyum Düzenleme Kurulu adına konuşan Prof. Dr. Kamil Kömürcü programın akışı ve oturumlar hakkında bilgi verdi.

 

Protokol konuşmalarının sonrasında sempozyum Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu’nun “Mantık Öğretimine Dair Bazı İncelikler ve Örnek Bir Ders Anlatımı” başlıklı sunumuyla devam etti.

 

Prof. Dr. Emiroğlu’nun sunumunun ardından oturumlara geçildi. 4 oturum şeklinde gerçekleştirilen sempozyum Değerlendirme ve Müzakere Oturumu ile sona erdi.
 



Haber Tarihi : 03.06.2022

AYLARA GÖRE HABERLER