“Sosyal İnceleme Raporu Yazma Yöntem ve Teknikleri” Konferansı

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Kulübü tarafından “Sosyal İnceleme Raporu Yazma Yöntem ve Teknikleri” adlı bir konferans düzenlendi.


Edebiyat Fakültesi B Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı Sosyal Hizmet Uzmanı ve Sevgi Evleri Müdürü Murat Özdemir, kulüp üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Murat Özdemir konuşmasına, “Bizim meslek ile ilgili en önemli çıktımız rapordur ve en yoğun kullanılan sosyal inceleme raporu ve görüşme raporudur.” diyerek sözlerine başladı.

Özdemir, “Biz müracaatçılarla ilgili araştırmalar yapıyoruz. Yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan çıktıya rapor diyoruz. En çok kullanılan rapor sosyal inceleme raporudur. Müracaatçıların sadece kendisi değil, aile çevresi, akraba çevresi, sosyal çevresi. Bunlar komşular, arkadaş grupları, bunun dışında bilgi alabileceğimize inandığımız okul, muhtar, sağlık ocağı gibi kurumlar. Tüm bu yerlerden elde ettiğimiz bilgileri derlediğimiz rapordur arkadaşlar, sosyal inceleme raporu. En geniş kapsamlı hazırladığımız raporlardan biridir.” dedi.

“Sosyal inceleme raporunun dışında çok yoğun kullandığımız rapor türlerinden biri de görüşme raporudur.” diyerek sözlerine devam eden Özdemir şunları kaydetti:

“Sosyal inceleme raporu ile görüşme raporu çoğunlukla karıştırılır aradaki farkı ben size söyleyeyim. Görüşme raporunda sadece müracaatçı veya müracaatçı hakkında bilgi alabileceğiniz bir ya da iki kişi ile görüşüyorsanız yani ayrıntılı bir sosyal inceleme yapmıyorsanız yapılan görüşme sonucu oluşturduğunuz rapordur.”
 



Haber Tarihi : 27.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER