Öğrencimiz Model Uçak Yarışmasından Derece Aldı

 

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Çağatay Suvay, 10 ülkeden yaklaşık 100 yarışmacının katıldığı Harghita World Cup yarışmasında 10. oldu.

 


Yarışma sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, öğrencimiz Çağatay Suvay, Sivas Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Ayla Çakır ve Sivas Gençlik Merkezi Müdürü Selahattin Arslan’ı makamında kabul ederek tebrik etti.

 


Başarılı bir sonuçla dönen öğrencimiz Çağatay Suvay, “Yaklaşık 100 yarışmacının katıldığı yarışmaya eski model tasarım bir uçakla katılmama rağmen ilk on yarışmacı içine girdiğimden dolayı Üniversitem ve kendi adıma mutlu oldum. Umarım diğer yarışmalarda da iyi dereceler elde ederim. Yarışmaya katılımım için bana destek veren Rektörümüzün şahsında Üniversiteme teşekkür ederim.” dedi.

 


Çağatay Suvay’ın yarışmaya katılmasında vermiş olduğu destekten dolayı Rektörümüze teşekkürlerini ileten Sivas Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Ayla Çakır, “Model Uçak Yarışmasına katılan değerli öğrencimiz Çağatay Suvay, güzel bir sonuç ile hem Üniversitemizin hem de bizlerin gururu oldu. Kendisini tebrik ediyoruz. Ülkemiz adına önümüzdeki aylarda katılacağı yarışmalarda başarılar diliyoruz.” dedi.

 


Çakır daha sonra Divriği’de Nuri Demirağ adına düzenlenmesi planlanan Serbest Uçuş Model Uçak yarışması hakkında bilgi vererek Rektörlüğümüzden desteklerini talep etti.

 


Romanya’nın Deva şehrinde düzenlenen yarışmada elde ettiği başarı ile 2019 yılı Serbest Uçuş Model Uçak F1H kategorisi Millî Takımına girmeyi başaran İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencimiz Çağatay Suvay, Temmuz ve Eylül ayında Makedonya ve Bulgaristan’da ülkemiz adına yarışacak.



Haber Tarihi : 20.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER