Güvenli Yerleşke Çalışmalarımız Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor

 

2016 yılından itibaren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın talimatlarıyla başlayan ve büyük bir hızla devam eden güvenli yerleşke oluşturma çalışmaları meyvelerini veriyor.

 
Bunun son örneği bir süre önce Üniversitemiz yerleşkesine girdiği tespit edilen ve daha önce kaçakçılık suçundan dolayı el konulduğu iddia edilen bir araçta yaşandı. 
 
Son sistem güvenlik sistemleri ile donatılan Üniversite nizamiye girişlerinde tespit edilen söz konusu araç, güvenlik birimimizin dikkatlerinden kaçmamış, yapılan araştırma sonucunda sahte plaka ile Üniversitemize giriş yapmaya çalıştığı tespit edilmiştir. 
 
İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde ilgili araca sahte plaka takıldığı teyit edilmiş ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından da araca el konulmuştur. 
 
Alınan bilgilere göre araca sahte plaka takılması sebebiyle Trafik Tescil Şube Müdürlüğü tarafından da araç sahibine idari para cezası verildiği öğrenildi. 
 
Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, alınan güvenlik önlemlerinden dolayı önceleri eleştirildiklerini, fakat bu son olayla alınan önlemlerin ne kadar önemli ve yerinde olduğunun ortaya çıktığını, öğrencilerimizin ve personelimizin güvenliği için alınan güvenlik tedbirlerinin ne kadar haklı olduklarının, bu önlemlere karşı çıkan bir kesimin de neden karşı çıktıklarının daha iyi anlaşıldığını ifade etti. 
 
Rektörümüz, öğrencilerimiz ve personelimizin güvenliğinin her şeyden daha önemli olduğunu, bu yüzden güvenli yerleşke konusunda çalışmaların daha da artarak devam edeceğini belirtti.
 
 



Haber Tarihi : 06.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER