ATUDER 21. Acil Tıp Güz Sempozyumu Üniversitemiz Öncülüğünde Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Acil Tıp Ana Bilim Dalı, Acil Tıp Uzmanları Derneği, Sivas Tabipler Odası, Sivas İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin destekleri ile 21. Acil Tıp Güz Sempozyumu düzenlendi.

Sempozyuma Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, ATUDER (Acil Tıp Uzmanları Derneği) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander ile ilimizde ve çevre illerde görev yapan acil doktorları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, hastanelerin acil servislerinde görev yapan doktorları cephede savaşan askerlerin en ön saflarında görev alan askere benzeterek, “Acil doktorları hastanenin ön vitrini gibidir. Günde 3 bin hastanın uğradığı acil servislerde görev yapmak zor fakat hayat verici ve kurtarıcı olabiliyor. Akşama kadar binlerce güzel iş yapabiliyorsunuz ama kötü tek bir şey kamuoyu tarafından eleştiriliyor. Tüm zorluklara rağmen acil servislerde görev yapan başta doktorlar olmak üzere tüm çalışanları kutluyor, kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Program sonrasında özel açıklamada bulunan ATUDER (Acil Tıp Uzmanları Derneği) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, 21. Acil Tıp Güz Sempozyumlarını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Geniş katılımın olduğu bu sempozyumu, ülke çapında Acil Tıp’a ilk geçen üniversiteler arasında yer alan Cumhuriyet Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı ile ortaklaşa düzenledik. Amacımız ise Acil Tıp alanındaki sıkıntıları gündemde tutmak ve çözüm yolları aramak.” dedi

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

youtu.be/poYi5XY4LRg        VİZYON 58



Haber Tarihi : 26.09.2017

AYLARA GÖRE HABERLER