SCÜ’de Gerçekleştirilen Programla Prof. Dr. Fuat Sezgin Anıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle, Üniversitemiz Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Kulübü (ADEM) tarafından Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kayapınar'ın koordinatörlüğünde yürütülen "Benim Değerim Bilimde Önderim Prof. Dr. Fuat Sezgin" isimli proje kapsamında proje tanıtım, konferans ve sergi açılışı programı düzenlendi. Programda ilk olarak "İslam Bilim Teknoloji Tarihi Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi.

 

Açılışın ardından "Fuat Sezgin'i Anmak ve Anlamak" konulu konferansa geçildi. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İslam Bilim Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

 

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Fuat Sezgin’in ve kulüp faaliyetlerinin anlatıldığı video gösterimiyle devam etti.

 

Video gösteriminin ardından bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Yıldız, üniversite yıllarında yaptıkları kulüp faaliyetlerinin ilerleyen zamanlarda çok faydasını gördüklerinden bahsederek, “Öğrenci kulüplerini bu yüzden önemsiyorum ve bu kulüplerin faaliyet yapması noktasında her zaman destek vereceğimizi söylüyorum.” dedi. 

 

Konuşmasının devamında Rektörümüz, 2018 yılında Üniversitemiz tarafından Fuat Sezgin’e fahri doktora verme sürecine ilişkin anekdotlar aktardı. 

 

Rektörümüzün konuşmasının ardından Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Ömer Aslan, ADEM Kulüp Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kayapınar, ADEM Kulüp Başkanı İlknur Gül birer konuşma gerçekleştirdiler. 

 

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mustafa Kaçar Prof. Dr. Fuat Sezgin hakkında katılımcılara konferans verdi.
 



Haber Tarihi : 04.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER