Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Ataması Yapıldı

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’na uzman doktor atamaları devam ediyor.


Hastanemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Yoğun Bakım Ünitesine uzman doktor ataması gerçekleştirildi.


Ataması gerçekleştirilen Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Doktor Ebru Atike Ongun, “Türkiye’de oldukça az sayıda olduğumuz bu uzmanlık alanında Sivas’ta hizmet yapmak üzere gelmiş durumdayım. Daha evvel tıp fakültesi ve çocuk hastalıkları ihtisasımı Ankara Gazi Üniversitesinde tamamladım. Orada kısa bir süre sonra nefroloji yan dalına başlamıştım ama bitirmeden ayrıldım. En son çocuk yoğun bakım üst ihtisasımı Antalya Akdeniz Üniversitesinde yaptım. Şu anda çocuk yoğun bakım uzmanı olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesine atandım. Bugünden itibaren hastanemizde hastalarımıza hizmet vermek üzere bütün çabamızı göstereceğiz. Çocuk yoğun bakım ünitemiz 8 yataklı olup inşaatı devam eden hastaneye geçildiği takdirde daha büyük (14 yataklı) bir yoğun bakım ünitesi hâline gelmesini planlamaktayız. Burada şu anda 8 öğretim üyesi pediatri hocamız benimle beraber. Onun haricinde 12 hemşiremiz, 12 asistanımız ve toplamda 30 kişiye yaklaşan bir görevli sayısıyla hastalara hizmet vermekteyiz.” dedi.


Çocuk yoğun bakım uzmanının ülkemizde sayısının sınırlı olduğu ve birçok hastanede bu servisin bulunmaması sebebiyle çevre illere de hizmet vereceğini ifade eden Uzman doktor Ongun, “İlerleyen dönemlerde üniversitemiz bünyesinde de diğer branşlardan hocalarımız gelmeye devam ettikçe her hastalık grubuna rahatlıkla bakar hâle geleceğiz. Şu anda her türlü kronik hastalığın tedavisinde yoğun bakım ihtiyacı duyulan ağır hastalıkları, zatürreyi, zehirlenmeleri, travma hastaları tedavi ediyoruz. Ülkemiz genelinde çocuk yoğun bakım ünitesi ve çocuk yoğun bakım uzmanı olarak sayımız son derece sınırlı. Sağlık Bakanlığımız bu anlamda olumlu desteklerini her daim sürdürmekle beraber her şehirde çocuk bakım ünitesi maalesef bulunmamakta. Sivas’ta çocuk yoğun bakım ünitesi uzmanı olarak büyük bir zevk ve şevkle çalışmaya devam edeceğim. Yoğun bakım sayısının son derece sınırlı olduğu günümüz koşullarında Sivas’a Cumhuriyet Üniversitemize yoğun bakım uzmanı olarak katılmaktan ve burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Ünitemiz tam anlamıyla donanımlı bir ünite olup, yoğun bakım ihtiyacı gösteren her hastaya hizmet etmeye hazırız. Bu anlamda sadece Sivas içi ve ilçelerimiz değil çevre illerden de her türlü ihtiyacı karşılayacak şekilde hastaları kabul etmeye hazır vaziyetteyiz.” dedi.



Haber Tarihi : 22.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER