Salgın Hastalıklar, Din ve Covid-19 Konulu Konferans Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından, Rektör Danışmanı ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Alim’in katılımıyla, “Salgın Hastalıklar, Din ve Covid-19” konulu konferans düzenlendi.

 

İlahiyat Fakültesi Abdulvahap Gazi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Kurşun, Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Sivas İl Müftü Yardımcısı Muttalip Karataş, Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

 

Konferansın açış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, “Sağlığımızı çok yakından etkileyen onunla da kalmayıp dini ve inanç boyutuyla da alakalı olan bir salgın hastalık süreci yaşıyoruz. İlahiyat Fakültesi olarak hem madden hem manen birlikte biyolojinin, psikolojinin, ruhun birlikte hareket ettiğine dair inancımızdan hareketle sadece dini içerikli konular değil, sosyokültürel ve özellikle sağlığımızı da ilgilendiren hususların da çok önemli olduğuna inanarak zaman zaman bu tür programları yapmaktayız.” dedi.

 

Prof. Dr. Ahmet Alim katılımcılara; tarihteki pandemiler ve göze çarpan epidemiler; kara veba, kolera, grip, tifo, domuz gribi ve Covid-19, İslam dininin salgın hastalıklara bakışı, İslam dünyasında tıp biliminin gelişmesi ve salgınlara çözüm arayışı konularında bilgi verdi.

 

Konferans, soru-cevap kısmının ardından teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.



Haber Tarihi : 15.12.2021

AYLARA GÖRE HABERLER