"Tıbbi Laboratuvar Tekniklerinde Güncel Yaklaşımlar ve Meslek Hayatı" Başlıklı Sempozyum Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Yıldızeli Meslek Yüksekokulu tarafından "Tıbbi Laboratuvar Tekniklerinde Güncel Yaklaşımlar ve Meslek Hayatı" konulu sempozyum düzenlendi.

 

4 Eylül Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen sempozyuma SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanı Doç. Dr.Enis Baha Biçer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, Yıldızeli MYO Müdürü Doç. Dr. Yüksel Aydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Sempozyumun görev yapmaya başladığı 2016 yılından bu yana bir meslek yüksekokulunun gerçekleştirdiği ilk sempozyum olduğunu kaydeden Rektör Yıldız, “Meslek Yüksekokullarımız son yıllarda güzel şeyler yapıyorlar. Yıldızeli MYO da bunlardan birisi. Üniversitelerin iki önemli görevi var. Bunlardan biri eğitim, diğeri ise araştırma. Eğitim noktasında 3+1 eğitim modeline geçiyoruz. Yani 1, 5 yıl ders aldıktan sonra alanınızla ilgili 1 dönem yani 14 hafta boyunca bir iş yerinde çalışacaksınız. Böylece aldığınız teorik eğitimin pratiğini de görmüş olarak mezun olacaksınız. Çünkü mezun olduktan sonra öğrencilerin mesleğe girişte sıkıntı çektiklerini biliyoruz. Bu yüzden 1 dönemlik iş yeri eğitimi önemli.”

 

Rektör Prof. Dr. Yıldız, “Yıldızeli MYO’muzda güzel bir gelişme daha oldu. 4 öğrencimizin 2209 projesi kabul edildi. Böylece geçen yıl kabul edilen proje sayısını ikiye katladık. Tüm üniversiteler arasındaki sıralamada 20. sırada yer aldık ama kabul edilen projelerde 8. sıradayız. İnşallah bu sayı gelecek yıl daha da artacak. Ben öğrencilerimizi ve danışman hocaları tebrik ediyorum. Sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

Yıldızeli MYO Müdürü Doç. Dr. Yüksel ise sempozyumda önemli konuların ele alınacağını söyleyerek programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

MYO Müdürü Yüksel’in konuşmasının ardından program Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim’in “Mikrobiyolojik Tanı Teknikleri ve Güncel Yaklaşımlar” başlıklı sunumuyla devam etti.

 

Sunumun sonrasında ise Rektör Yıldız, Prof. Dr. Alim’e teşekkür belgesi verdi. 
 



Haber Tarihi : 26.05.2022

AYLARA GÖRE HABERLER