Şehit Yakını Hasta 3 Yıl Sonra Sağlığına Kavuştu

Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Öztemur son yıllardaki başarılı ameliyatlarına bir yenisini daha ekledi.

 

Birçok millî sporcuya yaptığı ameliyatla gündeme gelen ve başarılı grafiğini her geçen gün üst sıralara taşıyan Prof. Dr. Öztemur, yaptığı ameliyatla 3 yıldır yürüme zorluğu yaşayan şehit yakını hastanın yürümesine vesile oldu.

 

39 yaşında, 2 çocuk annesi ve şehit yakını Sevgi Çetinkaya’nın üç yıl önce düşme sonucu ön çapraz bağları koptu. Yürüme güçlüğü yaşayan, yardım alamadan yürüyemeyen Çetinkaya, fazla kilosundan dolayı ameliyat edilemiyordu. Mide küçültme ameliyatından sonra fazla kilolarından kurtulan Çetinkaya dizinde ve diz kapağında yaşadığı sağlık probleminden dolayı Üniversitemiz Hastanesi’ne başvurdu. Prof. Dr. Zekeriya Öztemur tarafından yapılan ameliyatla şehit yakını Çetinkaya sağlığına kavuştu.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Öztemur, hastanın 165 kilodan fazla olması nedeniyle ameliyat edilemediğini anlatarak, “Hastamız Sevgi Hanım yaklaşık üç yıl önce düşme sonucu hem diz kapağında hem de dizinde bir çıkık öyküsüyle geldi. Öncelikle kilolarını vermesini istedik. Kendisi de İstanbul’da bir merkezde ameliyat oldu, kilolarını verdi. Üç yıl sonra bize geldi. Başarılı bir ameliyattan sonra, üç yıl sonra hastamızı yürütmeyi başardık. Sağ olsun çok sabırlı bir hastaydı. Tedavi sürecinde bize çok yardımcı oldu. İnşallah kendisinin normal hayatına kısa sürede kavuşacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Hasta Sevgi Çetinkaya ise, “Zekeriya Hoca’ya ameliyat oldum. Yürüyemiyordum, dışarı çıkma imkânım yoktu, üç sene boyunca hep evin içindeydim. Şu anki durumum iyi. Alçılar çıktıktan sonra yürümeye başlayacağım. Zekeriya Hocama çok teşekkür ederim. Bana burada bakanlara da çok teşekkür ederim. Şu anda iyiyim rahatım, bir sıkıntım yok.” şeklinde konuştu.

 



Haber Tarihi : 11.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER