Turizm Fakültesi Akredite Oldu

Üniversitemiz Turizm Fakültesi tüm bölümleri ile akredite oldu.

 

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm İşletmeciliği lisans programlarının akreditasyon başvurusuna ilişkin değerlendirme, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından tamamlanarak Bölümlerimiz akredite edilmiştir.

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm İşletmeciliği lisans programları TURAK tarafından 1 Ocak 2023’ten geçerli olmak üzere 2 yıl süreyle akredite edildi.
 
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, akreditasyonla ilgili şu bilgileri verdi:
“Akreditasyon süreci boyunca, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesinin tüm bölümlerinin fiziki koşulları, eğitim müfredatı, iç ve dış paydaş etkileşimleri, mezun iletişim takibi ve kurumsal işbirliği gibi konularda standartları yükseltilmiştir. Bu belge ile 2023 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi, Türkiye genelinde bugüne kadar az sayıda akredite olan turizm fakültelerinden biri olmuştur. Alınan bu belgenin ÖSYM’nin tercih kılavuzunda 2023’ten itibaren yer alması ile de Fakültenin tercih edilebilirliğinin artması ve yüzdelik sıralamasının ön sıralara taşınması beklenmektedir.”

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız da “Akreditasyon belgesinin, öğrencilerin Fakültemizi öncelikli tercih etmesine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Fakültemizin bu konuma gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.



Haber Tarihi : 30.12.2022

AYLARA GÖRE HABERLER