Üniversitemiz Organ Nakli Merkezi’nde İlk Defa Bir Günde 2 Hastaya Organ Nakli

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde ilk defa bir günde 2 hastaya organ nakli yapıldı.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Temmuz 2020’de hizmete açılan Organ Nakil Merkezi Sivas’taki ve çevre illerdeki hastalara umut olmaya devam ediyor.

 

Hizmete girdiği günden bu yana önemli çalışmalara imza atan Merkez’de geçtiğimiz günlerde ilk defa bir günde 2 organ nakli gerçekleştirildi. 

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Organ Nakil Merkezi Mesul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Koç açıldığı günden bu yana Merkezde kronik karaciğer yetmezliği ve böbrek yetmezliği tanısıyla takip edilen hastaların tüm hazırlıklarının yapıldığını söyleyerek, “Böylece kadavra bekleme listesine (TDIS) kayıtları gerçekleştirilmiş ve hasta listesi oluşturulmuştur. Daha sonraki süreçte dış merkezlerden hastanemize gönderilen 3 kadaverik böbrek, organ bekleyen hastalarımıza nakledilmiştir.” dedi.

 

Konuşmasının devamında Koç; “En son bu ramazan bayramı tatilinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle yoğun bakım ünitemizde tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen 44 yaşındaki Halil İbrahim Karabey isimli hastanın yakınları organlarını bağışlaması üzerine hastanemiz organ nakli ekibince Organları çıkarılmış Karaciğer Malatya ya iki böbrek ise yine organ nakli ekibince başarılı ameliyatlardan sonra iki farklı hastamıza takılmıştır. Böylece Üniversitemizin tarihinde ilk defa bir günde iki organ nakli operasyonu gerçekleştirilmiştir.” ifadesini kullandı.

 

Dr. Öğr. Üyesi Koç Merkezde bu güne kadar toplam 5 hastaya merkezimizce organ nakli yapıldığını belirterek şunları söyledi:

 

“Hastalarımızın genel durumu iyi olup tedavileri devam etmektedir. Merkezimizde nakil olan hastaların yanı sıra ülkemizin diğer illerinde de ameliyat olan hastaların tetkik ve tedavileri yapılmaktadır.  Organlarını bağışlayan Merhumun yakınlarına başsağlığı diler emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

 

10 gün önce üniversitemiz organ nakli merkezine başvuruda bulunan Halil Şahin ise yaptığı konuşmada, “Başta Rektörümüz olmak üzere tüm doktor ve hemşirelerimize bu nezih ortamı şehrimize kazandırdıkları için teşekkür ederim. 10 gün önce başvuru yapıp 10 gün sonra böbrek dokusu uyan bir organ bulmamız beni hayata bağladı yıllardır nakil bekliyordum. Organ bağışında bulunan merhumdan ve ailesinden Allah razı olsun. Beni tekrardan hayata bağladınız hepinize teşekkür ederim.” dedi.

 

16 yıldır organ bekleyen 33 yaşındaki Aslan Yaşın da yaptığı konuşmada “Organ nakli koordinatörü arayıp organ çıktığını söyledi büyük bir mutluluk yaşadım. Doktorumuz Süleyman ve Yener hocama teşekkür ederim. Hastalık döneminde evlilik düşünemedim. Artık sağlıklı bir insan olarak evlenmeyi düşünüyorum. Hayırlı bir nasip olursa evleneceğim. Emeği geçen tüm sağlık personeline teşekkür ederim.” dedi.



Haber Tarihi : 24.05.2021

AYLARA GÖRE HABERLER