Dikkat! Bel Ağrısı, Romatizma Hastalığının Tetikçisi Olabilir

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıklar Bölümü Romatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Şahin, ‘romatizmal hastalıklar’ ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi. 
 
Dr. Şahin, Romatoloji servisinin bu bağlamda yoğun bir şekilde çalıştığını ifade ederek, romatizma hastalığına bağlı olarak ellerde, ayaklarda ve eklem yerlerinde oluşan rahatsızlıkların tedavi edilmesinde öncülük ettiklerini dile getirdi. 

“Kireçlenme Hastalığında Erken Teşhis Çok Önemli” 
 
Halk arasında kireçleme olarak bilinen romatizma hastalığının birçok çeşidinin olduğunu, bu konuda halkımızın bilinçlenmesinin ve eğitilmesinin gerektiğini ifade eden Dr. Şahin, “Romatizma hastalığı olanlar hastanemize çok çeşitli bulgularla ve en önemlisi bel ağrısı şikâyeti ile geliyor. Hastalarımız çok farklı bölümlere gittiği için ileride çok daha büyük hasarlar doğmasına neden oluyor. Bu bağlamda erken teşhis çok önemli” dedi. 
 
“Güneş Işığı, Kireçlenmede Hastalığı Tedavisinde Çok Önemli”
 
Romatizmal hastalıkların genelde D vitamini eksikliğinden kaynaklandığını belirten Dr. Şahin, soğuktan ve sigaradan kaçınılması gerektiğini, güneş ve güneş ışığının, hastalığın tedavisi konusunda çok önemli olduğunu belirtti. Dr. Şahin ayrıca, servislerimizdeki tam donanımlı ve uzman sağlık ekibi ile hastaları memnun ettiklerini ve kendilerini sağlıklı bir şekilde taburcu ettiklerini söyledi.
 
“Akdeniz Ateşi (FMF) Hastalığı Tedavisinde Hastanemiz İyi Durumda” 
 
Dr. Ali Şahin, romatizma hastalığı çeşidi olan halk arasında Akdeniz Ateşi yani FMF hastalığının tedavisi konusunda Türkiye’de hastane ve bölüm olarak iyi bir yerde olduklarını, bazı hastalarımızın bu bağlamda yanlış bilgilendirildiklerini ifade etti. Dr. Şahin, FMF hastalarının farklı durumlar haricinde çeşitli illere gittiğini, Sivas halkından bu konuda duyarlı davranmalarını isteyerek, hastaneyi ve bölümlerimizi el birliğiyle ayağa kaldırmak istediklerini söyledi. Dr. Şahin, dünyanın neresinde olursa olsun FMF hastalığı tedavilerinin Üniversitemiz Hastanesi’nde de yapıldığını belirtti.

“Polikliniklerimiz ve Servislerimiz Tam Donanımlı” 
 
Dr. Şahin, polikliniklerimiz ve servisler hakkında da bilgiler vererek, “Bölümümüzün 2 tane polikliniği olup, zemin katta hizmet vermektedir. Polikliniğimizde Ultrasonografi ve Kapidestop dediğimiz cihazlarımız mevcuttur. Servisimiz 9. kattadır. Servisimizde uzman doktorlar ve eğitimci hemşirelerimiz bulunmaktadır.” dedi. 
 

 



Haber Tarihi : 20.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER