Gönüller Yapmaya Geldik

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

Rektör Yıldız mesajına Yunus Emre’nin “Ben gelmedim dava için / Benim işim sevi için / Dostun evi gönüllerdir / Gönüller yapmaya geldim” dizeleriyle başlarken, insanın en önemli özelliğinin birbirine karşı duyduğu sevgi ve saygı olduğunu ifade etti.

 

Rektör Yıldız, “İnsanı ayakta tutan dayanağın, çevresinde onu daima seven, sayan, destek olan insanların bulunmasıdır. Birbirine içten duygularla bağlı olan, yardımlaşan, kardeşliği yaşatan, dayanışmayı en üst seviyede tutan insanlar ve toplumlar yarınlara güvenle bakarlar. Çünkü bizim varlığımız başkalarının varlığıyla mümkündür.” dedi.

 

Engellilerin toplumun bir parçası olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, “Herkesin hak ve hürriyetlerden eşit derecede faydalanmasını sağlamak, bütün imkânlara hiçbir ayrım gözetmeden vatandaşların ulaşmasına yardımcı olmak sosyal devlet ilkesinin gerekliliğidir. Engelli kardeşlerimizin sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer alanlarda hayatlarını sürdürmelerinde bizlere önemli görevler düşüyor. Onların sorunlarının çözümü, üretken ve katılımcı bir yaşam sürmeleri amacıyla gereksinimlerinin karşılanması noktasında elimizden geleni yapmak durumundayız.” ifadelerini kullandı.

 

Rektör Yıldız, engellilerin mücadelelerinde onlarla bir ve beraber olmanın ahlaki bir sorumluluk olduğunun altını çizerek, “Engelli vatandaşlarımıza, aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.” dedi.



Haber Tarihi : 03.12.2020

AYLARA GÖRE HABERLER