Üniversitemizden Engelli Vatandaşlarımıza Bir Hizmet Daha

Engelsiz bir toplum ancak engellilere sahip çıkarak mümkün olabilmektir.

Üniversitemiz, engelli öğrenci ve personelinin yaşadığı sıkıntıları gidermek için yoğun çaba sarf etmektedir. Engelli bireylerimize sahip çıkmak hem insani görevimiz hem de sorumluluklarının bilincinde olan Üniversitemiz için kurumsal bir zorunluluktur. Bu amaçla Aralık ayının ilk haftasında Üniversitemiz, Engelliler Birimini (CENGEL) oluşturmuştur.

Engelli personelimizin gidiş-gelişlerinde yaşadığı sıkıntıları gidermek amacıyla araç tahsis edilmiştir. Onlar sabahleyin evlerinden alınarak çalıştıkları birime götürülmekte, akşamları ise çalıştıkları birimden alınıp tekrar evlerine ulaştırılmaktadırlar.

Üniversitemiz, engelli vatandaşlarımız için yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekledi: Engelli Rehberi Hizmeti. Üniversitemiz Hastanesine tedavi olmaya gelen engelli vatandaşlarımızın tedavi olacakları polikliniğe ve tedavi olduktan sonra da araçlarına kolayca ve sorunsuz ulaşabilmeleri amacıyla hastane girişinde rehberlerimiz eşlik etmeye başladı. Amacımız, engelli vatandaşlarımızın sorun yaşamadan tedavi olmalarına yardımcı olmaktır.





Haber Tarihi : 16.02.2017

AYLARA GÖRE HABERLER