Teknoloji Fakültemiz ile Volkswagen Arasında Önemli İşbirliği

Üniversitemizin bilimsel çalışmalara katkı yapmak amacıyla kurum ve kuruluşlarla yaptığı işbirliği her geçen gün artıyor. Teknoloji Fakültesi öğrencilerimizin iş dünyasına girdiklerinde zorluk yaşamamaları amacıyla Volkswagen Doğuş Otomotiv ve Volkswagen Sivas Bayii Orka Otomotiv ile Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü arasında yapılan işbirliği sonucunda Otomotiv Mühendisliği laboratuarlarına eğitim amaçlı muhtelif otomotiv parçaları hibe edildi.

Parçalar 06.01.2017 tarihinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, Volkswagen Doğuş Otomotiv Bölge Sorumlusu İhsan Kalay, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç.Dr. Murat Köksal ve Yrd.Doç.Dr. Cem Ertek, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. İbrahim Can katıldığı törenle teslim edildi.

Prof. Dr. Ali Taşkın teslim töreninde yaptığı konuşmada, ‘’Bölüm başkanımız İbrahim Can beye girişiminden dolayı teşekkür ediyorum. Teknoloji Fakültesi teoriden çok pratikle öne çıkması gereken bir fakülte. Şu anda devletin politikası pratik iş gücü ya da teknik eleman, mühendis ihtiyacını karşılamaya yönelik olduğu için, ben alana uzak birisi olarak bile bu fakültenin Üniversitemizin en önde gelmesi gereken fakültelerden birisi olduğunu düşünüyorum. Otomotiv Mühendisliğinin de gördüğüm kadarıyla öğretim kadrosu yeterli. Kalifiye elemanların olduğu bir bölüm. Öğrencilerimize çok büyük bir katkısı olacağını düşünüyorum. Volkswagen’in de dünyada tanınan bir firma olduğunu söylemeye bile gerek yok. Motor çeşitliliği sadece motor değildir. Mutlaka otomotivin diğer alanları da var. Teoriyi asla önemsiz görmüyorum ama pratikte parçaları görmenin önemi daha da tartışmasızdır. Rektörümüz adına, Üniversitemiz adına hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu iş birliğinin sürmesini de temenni ediyorum.’’ dedi.



Haber Tarihi : 10.01.2017

AYLARA GÖRE HABERLER