Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Kurban Bayramı Mesajı

Bayramlar; sevgi, saygı, hoşgörü gibi insanî duyguların kuvvetlenmesine; kardeşlik, birlik, beraberlik gibi millî duyguların pekişmesine ve dargınlıkların unutulmasına vesile olan muhabbet ve vuslat günleridir. 

 

Üzerinde yaşadığımız bu güzel coğrafyanın dinî inancında ve kültürel hayatında var olan yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve tüm kardeşlik duygularının bayramlarda ehemmiyetinin ve kıymetinin daha da arttığına hep birlikte şahit olmaktayız.   

 

Bu müstesna günlerde bireysel sorumluluk ve sosyal dayanışmanın bir gereği olarak öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve kimsesizleri ziyaret ederek bayram sevincini millet olarak hep birlikte yaşamanın gayreti içerisinde olmalıyız. Unutmayalım ki bayramlar, hem dinimiz hem de milletimiz adına toplumumuzu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biridir. 

 

İdrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle yurt içinde ve sınır ötesinde kararlılıkla sürdürülen terörle mücadelede görev yapan Kahraman Mehmetçiğimize muzafferiyetler diliyorum. Yine bu vesileyle aziz şehitlerimizi ve âhirete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta aziz milletimizin olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en kalbî duygularımla tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.
 



Haber Tarihi : 08.07.2022

AYLARA GÖRE HABERLER