Yaşlılar Haftası: Yaşlanma Paneli

Yaşlılar Haftası dolayısıyla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliği ile “Yaşlılar Paneli” düzenlendi.

 

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kadir Boztepe, İŞKUR Sivas İl Müdürü Hikmet Canpolat, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Funda Evcili, huzurevi sakinleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

 

Açış konuşmasını yapan Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, “Biz kurum olarak Yaşlılar Haftasında çeşitli etkinlikler yaptık. 1 hafta boyunca bu etkinlikler devam edecek. Yaşlılarımız her zaman el üzerindeler. Ama en azından kıymetli olduklarını hatırlatmak için bu tür etkinliklere girdik. Yaşlıların koruma içgüdüsü, şefkati daha geniş. Bizim iki tane huzur evimiz var birisi hizmete devam ediyor; İhramcızade Huzurevi. İkincisi de Karşıyaka’da 96 yataklı bir yerimiz açıldı, fakat şu anda hizmete girmedi. Sivasımız 160 yataklı huzurevlerine kavuşuyor. Biraz daha şehri manzara açısından güzel gören yerde rahat, huzurlu yaşlılarımızla gün geçireceğiz buralarda.” dedi.

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Funda Evcili ise, “Yaşlılık dönemi özel bir dönem. Türkiye nüfusunun geneline baktığınız zaman ciddi anlamda toplam nüfusa oranının da hızla arttığını görüyoruz yaşlı nüfusunun. Bu şu anlama geliyor; yaşlı nüfusunun toplam nüfus içerisindeki payının artması yaşlı nüfusun sağlıkla ilgili veya sosyal yaşamla ilgili birtakım gereksinimlerinin karşılanması gerektiği gerçeğini açığa çıkarıyor. Bizler burada hem akademik camianın üyeleri olarak hem de sağlık profesyonelleri olarak yaşlılık döneminin nasıl daha sağlıklı geçirileceğine ilişkin toplumsal farkındalığın artırılabilmesi için, sağlıklı yaşlanma bilincinin oluşturulması için ulusal düzeyde yaşlıları merkeze koyan sağlık bakım politikaların hayata geçirilebilmesi için ortak bir mücadele vermek zorundayız ve çalışmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından yaşlılar tarafından kaval dinletisi, şiir okuma etkinliği halk oyunları gösterimi, Sivas’ın en yaşlısına ve İhramcızade Huzurevi’nin en yaşlısına belge takdimi gerçekleştirildi.

 

Belge takdimlerinin ardından panele geçildi.

 



Haber Tarihi : 28.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER