Necmettin Erbakan Sempozyumu Düzenlendi

Üniversitemiz, Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şubesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Derneği (CÜDER) iş birliği ile “Necmettin Erbakan Sempozyumu” düzenlendi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, il müdürleri, Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, STK Temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

 

Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek yaptığı açış konuşmasında, “1926’da alınan bir nefes gibi çağlara ışık tutan bir nebinin yolundan gidecek bir liderin soluğu ile başladı her şey. Bir medeniyet ışığı olan millî görüş yeniden büyük bir Türkiye yeniden bir dünyayı ve baharı müjdeleyen bir çiçek gibi umut oldu daralmış yüreklere, umut oldu eli nasırlı analara ezilmişlere ve mazlumlara. Tarihi destanlarla dolu Anadolu’yu yeniden şahlandırıyor. Ümitlerin tükendiği yerde yeniden bir filiz yeşeriyor. Çünkü her şey bitti sanıldığı anda çağ açıp kapatan fatihleri vardı bu toprakların. Kapıları aydınlığa açan Malazgirtlerin, kapıları sömürüye ve zulme kapatan Çanakkaleleri vardı bu toprakların.” ifadelerini kullandı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise “Merhum Necmettin Erbakan Hocamız bütün hayatı boyunca adalet, barış, ahlak, iman ve barış için gayret göstermiş, bu uğurda gecesini gündüzüne katarak çalışmıştır. Tüm haksızlıklara, zulümlere rağmen ‘iman varsa imkân da vardır’ düsturundan hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Mülkün Sultanları adlı eserinde insanın yaradılış amacını esas alarak siyaset düşüncelerini görevlerin en aslisi ve en asili olarak kabul eden İmam Gazali’nin düşüncesine paralel bir düşünce ile hareket eden Necmettin Erbakan Hocamız adalet çizgisinden sapmadan, doğruluk terazisine hile katmadan milletine hizmet için çalışmış ve bu dünyadan ayrılmıştır.” dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan başkanlığındaki sempozyuma geçildi. Sempozyumda Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, “Türkiye Siyasi Tarihinde Necmettin Erbakan ve Millî Görüş Hareketinin Konumu”, Şırnak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Sugözü, “İslam Ekonomisi ve Adil Ekonomik Düzen Düşüncesi” Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serkan Yorgancılar, “Millî Görüş Hareketinin Türkiye’nin Modernleşmesine Katkıları” Türk- Arap Meclisi Başkanı Dr. Celalettin Duran, “Bir Dünya Lideri Olarak Necmettin Erbakan” konularında katılımcılara sunum yaptılar.

 

 



Haber Tarihi : 05.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER