İlahiyat Fakültesinde Türk Ordusuna Destek İçin Dua Okundu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İlahiyat Fakültesinde Türk Ordusuna destek amacıyla dua edildi.

Vize sınavlarının öncesinde öğrencilere bir heyecan vermek ve farkındalık oluşturmak için tüm sınıflarda aynı anda okunan duaya Dekan Prof. Dr. Ömer Aslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dekan Aslan, yaptığı konuşmada “Vatanımız, bayrağımız, milletimiz, kutsal değerlerimiz adına çıkmış oldukları yolda ordumuzu tebrik ediyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Dualarımız her zaman vatanımız için savaşan ve çabalayanlarla birliktedir.” dedi.

Dekanın konuşmasından sonra bir İlahiyat Fakültesi öğrencisi, Yahya Kemal Beyatlı’nın “Şu Kopan Fırtına Türk Ordusudur Ya Rabbi” şiirinin,

“Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi.

Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi.

Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,

Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın.”

dizelerini seslendirdi. Ardından öğrenci “Tüm Şehitlerimiz Ve Kahraman Ordumuzun Muzafferiyeti İçin El Fatiha” dedikten sonra hep birlikte Fatiha Suresi okundu.

Haber Tarihi : 21.11.2022