SCÜ’de Kurumsallaşma Çalışmaları Sürüyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın üzerinde hassasiyetle durduğu en önemli konuların başında gelen kurumsallaşma çalışmaları kapsamında fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu yönlendirme tabelaları yenilenirken, yerleşke içerisinde bulunan ana cadde ve sokaklara da isim verildi.

 

Cadde ve sokaklara Sivas açısından önemli bir yere sahip olan Cumhuriyet, Şifaiye, Buruciye, Meydan, İrade-i Milliye gibi isimler verilirken ayrıca Üniversitenin üzerine kurulduğu Kaldı ve İmaret köylerinin isimleri de vefa örneği olarak 2 caddeye verildi.

 

Bu sayede Sivas’ın değerleri yaşatılmış olurken, Üniversite içerisindeki ulaşım daha da rahat hâle geldi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Birimlere İsim Verme, Kişileri Ödüllendirme ve Kişilere Akademik Unvan Vermede Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik’in 5’inci maddesi uyarınca kurulan komisyonun raporu da dikkate alınarak yerleşkenin görünümü daha kurumsal hâle geldi.

 

Hastane Yolu’na Kızılırmak Caddesi adı verilirken; Hastane-Fadlum Köprüsü arasındaki yol İşhan, Eğitim Fakültesi önündeki yol Cumhuriyet, Saat Kulesi-Diş Hekimliği arasındaki ana cadde İrade-i Milliye, Teknokent Yolu Gardaşlar, Lojmanlar Yolu İmaret, Lojmanlardan Otele Çıkan Yol Mihmandar ve Spor Bilimleri Fakültesi tarafındaki yol Kaldı Caddesi adını aldı.

 

Ayrıca Rektörlüğe çıkan sokağa Sancak, İlahiyata çıkan yola İrfan, Veteriner Fakültesi-Cumhuriyet Teknokent arasındaki yola Buruciye, Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafındaki yola Şifaiye ve Merkezi Kafeterya-Mühendislik Fakültesi tarafındaki yola ise Meydan ismi verildi.

 

Ayrıca enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının önlerine bölümlerin, ana bilim dallarının isimlerinin yer aldığı totemler de yerleştirildi. Böylece Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni yeni kazanan öğrenciler ile ÖSYM’nin ve diğer kurumların yaptığı sınavlarda adaylar sınav yerlerine daha rahat ulaşabilecekler. 
 



Haber Tarihi : 28.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER